bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мішково - Погорілівська громада оновила Стратегію в частині охорони довкілля
01.07.2022

На червневої сесії депутати сільської ради прифронтової територіальної громади затвердили зміни до Стратегії соціально-економічного розвитку Мішково - Погоріліської сільської територіальної громади на 2021 – 2027 р.

Проєкт змін до Стратегії запропонувала Мішково - Погрілівська стратегічна рада за рекомендаціями коаліції #ГромадськаПрефектура:  

  • Узгоджено стратегічні, операційні цілі, завдання та ЕКО - заходи;
  • Приведено у відповідність з цілями та завданням Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 р..;
  • Вираховано потрібні фінансові ресурсів, що будуть необхідні для реалізації цілей та завдань проекту модернізованої Стратегії .».

Необхідність ЕКО- оновлення Стратегії стала очевидною як стороннім експертам, так і її мешканцям після обговорення громадської експертизи діючої стратегії у форматі Стратегічної екологічної оцінки (СЕО).

Пакет болючих проблем управління ТПВ, водозабезпечення та біологічного різноманіття:

  • З одного боку, було виявлено громадською експертизою  діючої Стратегії розвитку ТГ, що була проведена експертами коаліції «Громадська префектура» у форматі стратегічної екологічної оцінки.
  • А з іншого доповнено за результатами засідань http://frgn.mk.ua/wp-content/uploads/2022/01/EU4USociety_social_medias-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F-9-400x400.jpg Стратегічної ради Мішково-Погорілівської сільської громади

Заступник голови Стратегічної ради, директор ФРММ Михайло Золотухін пояснив що таке Стратегія розвитку громади, навіщо її оновлювати:

«Стратегії — це довготермінові плани розвитку, які розробляються, як правило, на 7-10 років. Це бачення куди рухається громада. Проте реалізується Стратегія через щорічні плани та програми розвитку, конкретні проекти, на які виділяються чи залучаються кошти

Кожен з нас бажає жити в такому місці, де є доступ до чистої води та повітря, споживати екологічно чисті харчові продукти; мати благоустроєні території. Тому ми у оновленій Стратегії включені ті напрямки, виконання яких позитивно вплине на навколишнє середовище у майбутньому.».

Нещодавно Стратегічна  рада в рамках модернізованої Стратегії ініціювали  процеси  - формування Плану відновлення і  відбудови ТГ.

Так протягом липня — вересня 2022 р. у селах об’єднаної громади відбудуться круглі столи, навчання та консультації з практичних питань запуску нової ЕКО- системи погодження з ТПВ  та формування Плану відновлення ТГ.

Запрошуємо місцевих депутатів, активістів і волонтерів до співпраці!  Реєстрація учасників навчань і консультацій [email protected] .

Нагадуємо, що також червнева сесія сільради затвердила Статут Мішково -  Погоріліської ТГ з механізмами участі жителів у місцевому самоврядуванні. Реліз на   http://frgn.mk.ua/?p=13211 .

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Методичний супровід робочої групи відбувається за підтримки проекту «Дієва стратегія для чистої і гармонійної Мішково — Погорілівської ЕКО- громади», що реалізуються ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Партнерами проєкту є: Мішково — Погорілівська сільрада; ГО «Наш дім Мішково — Погорілівська ОТГ», ОСН «Перлина гаю» (м. Вознесенськ), МБО «Екологія-Право-Людина» (м. Львів), ТРК НІС-ТВ, https://inshe.tv/, газета «Вечерний Николаев» https://vn.mk.ua/.

Контакти

  • 0512473879

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.