bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чернігівщина визначає перспективи та пріоритети планів відновлення громад
04.08.2022

Представники Центру «Доброчин» обговорили питання відновлення громад на зустрічах в Городнянській, Ріпкинській та Менській громадах Чернігівської області, які пройшли 3 – 4 серпня 2022 року.

Відновлення територій, постраждалих внаслідок дій російських військових, потребує часу та інвестицій, а громадам необхідно напрацювати програми комплексного відновлення.

Підготовча робота розпочалась з анкетування місцевого бізнесу, громадськості, органів влади щодо оцінки збитків та перспектив і пріоритетів розвитку громади.

Відновлення — це тільки про будівництво, адже воно само по собі апріорі не зможе забезпечити розвиток громади. Головне завдання на сьогодні — закумулювати проблеми і визначити обсяг руйнувань та втрачених вигод внаслідок військових дій, щоб знати обсяг залучення можливої допомоги.

Оцінка місцевих умов відіграє важливу роль у формуванні успішних планів місцевого розвитку та політик відновлення. Дуже важливо приділити достатньо часу та ресурсів для ретельного визначення джерел місцевих конкурентних переваг. Оцінка потреб у відновленні і відбудові на місцях, як правило, є першим кроком ефективного стратегічного планування.

Час – дорогоцінний ресурс, і чим кращий аналіз передуватиме розробці плану, тим більше шансів на успішну реалізацію та досягнення поставлених цілей.

Діяльність проходить в рамках проєкту «Згуртованість і демократія для ефективного відновлення територіальних громад», який реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні при партнерстві з ГО «Доброчин».

Контакти

  • ГО “Центр Доброчин”
  • тел. 0462 67 7181
  • [email protected]; www.dobrochyn.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.