bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум-театр у Сєверодонецьку
19.05.2017

ГО «Міцна громада» запрошує студентів та всіх мешканців міста Сєверодонецьк долучитися до реалізації проекту «(ІНО)театр». В рамках проекту буде створено та продемонстровано театральну виставу у техниці форум - театру. Дедлайн - 24 травня 2017 р.

Запрошуємо студентів та всіх мешканців міста Сєверодонецьк долучитися до реалізації проекту «(ІНО)театр». В рамках проекту буде створено та продемонстровано театральну виставу у техниці форум - театру. Дати події - 31 травня - 3 червня  

Три дні (31 травня -2 червня) триватиме підготовка, де ми разом з відібраними учасниками будемо: 

✔️ вчитися проявляти себе через мистецтво «мовою тіла»;
✔️ грати в театральні ігри;
✔️ ділитися емоціями та думками;
✔️ обговорювати важливі питання і знаходити на них відповіді;
✔️створимо виставу форум - театру, яку 3 червня продемонструємо глядачам!

Для участі в воркшопі НЕ потрібно бути актором та НЕ потрібно мати попередній акторський досвід, треба тільки Ваше бажання, натхнення і три дні вільного часу, який Ви готові присвятити творчості! 

Через події на сході шістнадцять вищих навчальних закладів були вимушені переїхати до інших міст. Серед таких ВНЗ опинився і Cхідноукраїнський національний університет імені Володимира Даля. Звичайно, було (і досі є) безліч проблем перш за все матеріального характеру – відсутність матеріальної бази, меблів, гуртожитків. Але було і багато особистих проблем, адже навчальний заклад – це не просто певна кількість кафедр, факультетів, оргтехніки, це перш за все люди, викладацький склад та студенти, для яких такий переїзд став справжнім випробуванням та викликом. Є вислів, що переїзд - гірше ніж пожежа, а про що ж говорити, коли переїзд відбувався прямо під час «пожежі»? Така ситуація потребує величизної гнучкості та виходу із зони комфорту. Як прилаштуватися до нових умов? Можливо навпаки треба підлаштовувати нові умови під себе? Як зробити так, аби складнощі ставали не тільки випробуванням, але, насамперед - полем нових можливостей? Саме про це ми говоритимемо з учасниками воркшопу та глядачами вистави. 

КОЛИ: 31 травня - 3 червня 2017 року  

ДЕ: місто Сєвєродонецьк, громадський майданчик “ХочуБуду”, вул. Гагаріна 78-Б 

ДЛЯ КОГО: для студентів Cхідноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, студентів інших ВНЗ та всіх мешканців міста 

Важливо! До участі у воркшопі запрошуються не тількі студенти, але й інші мешканці міста, яким цікавий театр, творчі техніки та яким не байдужі проблеми, з якими стикаються студенти переміщених ВНЗ. Ми хочемо подивитися на ситуацію з різних ракурсів і очікуємо що половину групи складатимуть студенти, а другу половину - інші мешканці міста. 

Відібрані учасники ОБОВ’ЯЗКОВО мають бути присутніми продовж трьох днів воркшопу та на четвертий день – під час показу!

Аби прийняти участь у воркшопі, необхідно заповнити анкету за посиланням goo.gl/bersRm до 24 травня 2017 року.

Кількість місць обмежена. Організатори забезпечують харчування учасників під час проведення воркшопу. 

За додатковими питаннями звертатися за телефоном: 099 02 88 999 або на пошту [email protected] або на сторінку організаторів у ФБ: https://www.facebook.com/NGOStrongCommunity/

Даний проект реалізується в межах реалізації гранту, що наданий проектом Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Форум - театр - дуже незвична форма театру, яка допомагає подивитися на самих себе та на оточуючий світ з різних сторін, розвиває критичне мислення та ініціативність. За допомогою інтерактивних ігор та вправ учасники самі визначають тему постановки, вчаться знаходити рішення у конфліктних ситуаціях. 

Кожна вистава форум-театру унікальна, адже в ній беруть участь як актори, так і глядачі, а сюжет народжується та трансформується прямо на сцені!

Суть вистави полягає у спільному пошуку рішень проблеми чи виходу зі складної ситуації. Вистава будується таким чином, що сцена закінчується піком конфлікту, і глядачі, замінивши одну з ролей, змінюють ситуацію так, щоб вона перестала бути небезпечною для жертви конфлікту та щоб в ідеалі такого конфлікту уникнути взагалі. Таким чином, техніка передбачає не тільки аналіз, опрацювання та сценічну постановку конфліктної ситуації, а й сприяє набуттю досвіду прояву особистої ініціативи.

Контакти

  • 0990288999

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.