bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Адвокаційна майстерня про права жінок ЛБТ
26.11.2018

ЛБТ* жінок, що проживають в Києві та в різних регіонах України запрошують для участі в Адвокаційній майстерні законодавчого театру від ГО «Театр для діалогу» спільно з ГО «Інсайт», яка відбудеться в Києві 1-3 грудня 2018 року. 

Майстерня має на меті підсилити спроможності ЛБТ*-активісток з різних регіонів України та допомогти зацікавленим жінкам, які тільки починають свій активістський шлях і зіштовхуються з певними труднощами у захисті своїх прав, побудові мережі солідарності та просуванні адвокації прав ЛБТ*-жінок. Майстерня також покликана проаналізувати і систематизувати прояви дискримінації та різних видів насильства щодо ЛБТ* жінок, та привернути увагу до потреби захисту прав цієї групи. Вестимуть майстерню джокерка “Театр для діалогу” Оксана Потапова та Герц Марина, ЛГБТ+ активістка, правозахисниця, тренерка.  

Участь у майстерні безкоштовна. Учасницям з інших міст буде відшкодований проїзд, також забезпечується безкоштовне поселення в Києві на час проведення майстерні.

В рамках майстерні ми:

-через творчі методи театру досліджуватимемо, які прояви гендерно-зумовленого насильства особливо стосуються ЛБТ* жінок і розглянемо конкретні випадки дискримінації

- проаналізуємо, які закони можуть захищати і попереджувати ці форми дискримінації, зокрема, проаналізуємо конвенцію CEDAW і дотичні до неї міжнародні й національні законодавчі норми та політики

-підвищимо рівень знання учасниць про різні форми адвокації, в тому числі творчу адвокацію, розробку й планування креативних акцій;
- сплануємо конкретні адвокаційні ініціативи з учасницями, які вони можуть реалізувати у своїх спільнотах;
- підготуємо акцію прямої дії у форматі законодавчого театру на тему захисту прав ЛБТ* жінок

Для реєстрації на майстерню, заповніть, будь ласка анкету: https://goo.gl/qwb1dR Заявки приймаються до 27го листопада (включно). З питаннями та уточненнями звертайтесь до Оксана Потапова: [email protected]

З вересня 2018 року Театр для Діалогу спільно з офісом ООН Жінки в Україні в рамках проекту CEDAW в Дії працює з різними спільнотами вразливих жінок для адвокації їх прав: у жовтні у Львові спільнота молодих жінок виступила з адвокацією репродуктивних прав, херсонські активістки привернули увагу до важливості побудови шелтеру для жертв насильства. Також у жовтні група внутрішньо переміщених жінок (ВПО) брала участь у парламентських слуханнях, аби через театр привернути увагу до множинних форм дискримінації жінок ВПО. У кожній з цих груп були представниці ЛБТ* спільноти, які також піднімали питання порушення своїх прав.

Актуальна національна політика щодо захисту прав жінок є сліпою щодо потреб ЛБТ* жінок. Водночас, ця група жінок є надзвичайно вразливою щодо різних видів насильства й дискримінації, особливо в контексті зростання праворадикального насильства й відсутності покарання кривдників. В рамках кампанії 16 Днів боротьби з гендерно-зумовленим насильством ми хочемо привернути увагу до потреб і прав цієї групи жінок. Цьогорічна тема кампанії, яку оголосили ООН жінки, має назву #HearMeToo, або #ПочуйМенеТакож. Голос ЛБТ* жінок не прозвучав під час Парламентських слухань, і ми хочемо, підтримати цю групу, щоби  його почули тепер.

Майстерня реалізовується Громадським об’єднанням “Театр для діалогу” в рамках проекту UN Women Ukraine “CEDAW в Дії”, за підтримки Уряду Канади. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.