bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги «Як інтегрувати ВПО: моніторинг і стратегування»
18.02.2019

Аналітичний центр CEDOS запрошує громадських діячок та діячів, дослідниць та дослідників, журналісток та журналістів і держслужбовиць та держслужбовців на тренінг з аналізу інтеграції ВПО у місті та з розробки міської стратегії інтеграції. Тренінги відбудуться в березні у п’яти містах, точніше читайте нижче.

Інтеграція - це двосторонній суспільний процес, в результаті якого мігрантки та мігранти починають жити в тих самих умовах, що і приймаюча громада. Сьогодні в Україні ВПО не до кінця інтегровані. Наприклад, в середньому 96% українок та українців мають житло у власності, а серед ВПО таких тільки 12%. Так само не однакова ситуація для ВПО і місцевих на ринку праці. Та і відчуття інтеграції бракує: близько половини ВПО не відчувають себе інтегрованими.  

На тренінгу:

  • ми ознайомимо учасниць та учасників з теоретичною базою для моніторингу інтеграції мігранток та мігрантів;

  • ми поділимося досвідом вимірювання інтеграції в реаліях українського законодавства та статистики;

  • учасниці та учасники на практиці спробують збирати та аналізувати міграційні дані;

  • ми пояснимо, як взяти участь у відборі для аналізу та стратегування інтеграції у Вашому місті.

Участь безкоштовна.

Після тренінгу для учасниць та учасників буде оголошено конкурс на оплачуване написання аналітики та міської стратегії інтеграції ВПО.

У 2018 році аналітикині та аналітик CEDOS провели оцінку інтеграції переселенок та переселенців у 20 містах України. За результатами збору та аналізу даних кількома способами ми створили Індекс інтеграції ВПО, який показав інтеграційну спроможність 20 українських міст. Ознайомитися з Індексом можна тут: http://bit.ly/indexvpo 

Під час тренінгу ми поділимося досвідом створення Індексу та допоможемо Вам зрозуміти, як успішно інтегрувати вимушених мігранток та мігрантів саме у Вашому місті.

Ведучий тренінгу - міграційний аналітик Аналітичного центру CEDOS, співавтор Індексу інтеграції ВПО, магістр прав людини Інституту прав людини (Ліон, Франція) Андрій Солодько.

Тренінги відбудуться:

11 березня - Харків

12 березня - Маріуполь

15 березня - Краматорськ

20 березня - Запоріжжя

21 березня - Дніпро

Щоб взяти участь у тренінгу та конкурсі на написання міської стратегії, заповніть форму http://bit.ly/ReyestratsiaVPO до 28 лютого включно.

Тренінги та написання стратегій здійснюються в рамках проекту “Тренінги з моніторингу інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні” за підтримки The Black Sea Trust for Regional Cooperation.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.