bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всеукраїнське експертне обговорення: Публічні простори & взаємодія з громадськістю
26.07.2019

Другий семінар із циклу «Громадська участь: складові для зміцнення взаємодії між владою та громадою».

Неможливо досягнути розвитку та високої якості життя, якщо жителі не є частиною процесу прийняття найважливіших рішень, що їх стосуються. Добре демократичне врядування, модель публічного управління, базується на основі реалізації повноважень органів місцевого самоврядування у тісній співпраці з громадськістю та усіма зацікавленими сторонами з метою підвищення якості життя громадян та розвитку громади, коли людина – у центрі всіх демократичних інститутів та процесів. 


«Публічні простори» створюються і утримуються для громадян з метою забезпечення можливостей для відпочинку, розвитку, сталого та гармонійного розвитку територій. Люди хочуть, щоб влада почула про їхні потреби в облаштуванні скверів, парків, території, вулиць, прибудинкових територій тощо. Органи влади на всіх рівнях повинні створювати умови (законодавчі та практичні рамки) та заохочувати громадську участь на всіх етапах формування та реалізації політики, створювати можливості та «точки входу» для громадян та НУО у процесі розробки, створення чи реконструкції публічних просторів. 

Метою експертного робочого семінару є вивчення досвіду та кращих практик залучення громадян та НУО до процесі створення міських публічних просторів та розробка керівних принципів щодо залучення громадськості до просторового планування. Законодавством України не врегульовано визначення терміну «публічний простір», чи «громадський простір», механізмів та процедур залучення громадськості до процесу проектування, створення чи реконструкції публічних просторів. Учасники/ці семінару вивчать стандарти Ради Європи щодо громадської участі у прийнятті рішень, національні та міжнародні кращі практики щодо просторового планування та працюватимуть над розробкою керівних принципів щодо залучення громадян та НУО до створення, проектування та реконструкції парків, скверів, набережних та прибережних території, вулиць, прибудинкових територій. На основі керівних принципів буде сформульовано рекомендації щодо нормативно-правового регулювання даного питання на національному та місцевому рівнях.

До участі запрошуються експерти та експертки, представники та представниці місцевих громад, громадські активісти та активістки, архітектори та архітекторки, урбаністи та урбаністки, представники та представниці виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представники/ці бізнесу, соціологи/ні, модератори/ки та інші зацікавлені в темі з різних міст України.

Семінар проводиться в рамках впровадження проекту Ради Європи «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» (Рада Європи: громадська участь) у співпраці та за підтримки ГС “Київська громадська платформа неурядових організацій” (Київська Громадська Платформа), КП «Центр публічної комунікації та інформації» (Центр комунікації та інформації).

Реєстрація: http://bit.ly/30M1wcS
Для участі заповніть цю анкету до 28 липня включно. 

Дата проведення: 1 серпня

Про вашу можливість взяти участь у воркшопі за результатами відбору ми повідомимо 30 липня.

Просимо до заходу ознайомитись з керівними принципами Офісу Ради Європи в Україні щодо громадської участі у процесі прийняття політичних рішень https://rm.coe.int/guidelines-on-civil-participation-in-political-decision-making/168076e135

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.