bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Командні студентські змагання з ефективного вирішення спорів - 2020
06.09.2019

Координатор проектів ОБСЄ в Україні оголошує прийом заявок на участь у командних студентських змаганнях з ефективного вирішення спорів.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні у співпраці з Національною асоціацією медіаторів України проводить змагання з ефективного вирішення спорів серед студентів закладів вищої освіти (ЗВО) третього і четвертого рівнів акредитації. Під час змагань 12 студентських команд матимуть змогу продемонструвати та удосконалити навички з пошуку порозуміння, роботи з інтересами та ведення переговорів, а також зрозуміти дієвість медіації на практичних прикладах. Усім учасникам Команд будуть вручені сертифікати про участь у змаганнях. Змагання проходитимуть українською мовою та відбудуться у м. Києві.

Етапи проведення змагань

Підготовка та проведення змагань відбуватимуться у п’ять етапів:

  1. подання заявок (за посиланням нижче) – з 3 до 30 вересня 2019 року;
  2. відбір заявок організаторами та оприлюднення результатів відбору – до 15 жовтня 2019 року;
  3. проведення у Києві тренінгу для тренерів відібраних команд для кращого розуміння суті та перебігу змагань – 6-8 листопада 2019 року;
  4. підготовка команд до змагань на основі матеріалів, наданих організаторами – листопад 2019 року – січень 2020 року;
  5. проведення змагань у першій половині лютого 2020 року (точні дати будуть повідомлені пізніше):
  • вступний інструктаж для учасників змагань – 1-й день;
  • участь команд у чотирьох обов’язкових відбіркових раундах – 2-й та 3-й дні;
  • півфінали та фінал – 4-й день.

У кожному раунді змагатимуться дві команди, кожна з яких представлятиме одну зі сторін конфлікту, описаного у матеріалах для учасників. Від кожної команди в раунді братимуть участь дві особи, які грають ролі клієнта і юриста. Обом командам під час раунду допомагатиме безсторонній медіатор. Чотири команди, які за результатами обов’язкових відбіркових раундів наберуть найбільшу кількість балів, змагатимуться у двох півфіналах. Переможці обох півфіналів боротимуться за перемогу у фіналі. Кожний раунд судитимуть професійні медіатори, судді, юристи.

Вимоги до команд для участі у змаганнях

Відбір команд буде здійснюватися на основі таких критеріїв:

  • наявність однієї сталої команди у складі від двох до трьох студентів і тренера-викладача, які представляють один ЗВО України. Щонайменше один студент з команди має навчатися за спеціальністю «право», «міжнародне право». Тренером команди може бути викладач (у штаті чи за сумісництвом), який викладає на факультеті, студентом якого є принаймні один з учасників команди;
  • мотиваційний лист від команди (обсягом 4-5 тис. знаків з пробілами), в якому обґрунтовується та описується:

1)    бажання команди взяти участь у змаганнях;

2)    бачення команди щодо наявних перешкод і можливостей для розвитку альтернативних методів вирішення спорів в Україні;

3)    внесок команди та / або її членів у розвиток альтернативних методів вирішення спорів в Україні у майбутньому.

  • додана до заявки скан-копія листа від керівництва факультету чи ЗВО щодо підтримки участі команди у змаганнях та готовності визначеного викладача бути тренером команди; команди, які будуть відібрані для участі у змаганнях, зобов’язуються надати оригінал листа на вимогу організаторів;
  • перевага надаватиметься командам, які представляють ЗВО, в яких навчальними планами передбачено і здійснюється викладання спеціалізованих курсів, присвячених альтернативним методам урегулювання спорів.

ОБСЄ прагне досягти збалансованого залучення жінок і чоловіків з різних регіонів України незалежно від їхньої релігійної, етнічної та соціальної належності.

Організатори обирають та затверджують команди у складі, зазначеному в заявці на участь. Склад команди має бути сталим і незмінним протягом усього періоду змагань. Якщо склад команди буде змінений без поважних та обґрунтованих причин, команда може бути дискваліфікована.

Витрати, пов’язані з участю

Участь у змаганнях є безкоштовною. Координатор проектів ОБСЄ в Україні відшкодовує транспортні витрати, а також забезпечує проживання і харчування на період участі тренерів у тренінгу 6-8  листопада 2019 року в м. Києві, а також участі команд у змаганнях у лютому 2020 року.

Як подати заявку

Якщо Ви бажаєте взяти участь у змаганнях, заповніть заявку на участь за цим посиланням: https://forms.gle/EAP5U3hb4JN8PyoT6. Інші форми подання заявок не приймаються.

Кінцевий термін подання заявок: 30 вересня 2019 року.

Про результати розгляду заявок буде повідомлено до 15 жовтня 2019 року.

Контактна інформація

У разі виникнення запитань просимо звертатися до Наталії Мазаракі на електронну пошту: [email protected].

Ініціатива реалізується у рамках проекту «Діалог заради реформ і суспільного єднання в Україні» за фінансової підтримки Уряду Болгарії, Міністерства міжнародних справ Канади, Уряду Литви, Ліхтенштейна, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Сполучених Штатів Америки, Японії.Командні студентські змагання з ефективного вирішення спорів - 2020

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.