bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги з реагування на юридичні виклики для громадських організацій
17.10.2019

Freedom House спільно з Координаційним центром з надання безоплатної правової допомоги та мережею правових клубів PRAVOKATOR оголошують про проведення спільних тренінгів для посилення спроможності громадянського суспільства до реагування на можливі юридичні загрози.

Заходи проходитимуть з жовтня по грудень 2019 року у правових клубах PRAVOKATOR у Дніпрі, Києві, Львові, Харкові та Одесі. Участь у тренінгах безоплатна та підтримується програмою партнерів підвищення навичок громадянського суспільства до протидії юридичним ризикам. Дедлайн подачі заявок 24 жовтня 2019 року.

Реєстрація для участі у тренінгах за посиланням: https://forms.gle/y3PhgVV51PCPiWfJ6.


Загалом, партнери проведуть сім одноденних тренінгів для громадянського суспільства за темами:
- «Діяльність громадських організацій: загальні положення, реагування на ризики»,
- «Зовнішня діяльність громадської організації: взаємозв’язки та ризики».


Під час реєстрації необхідно обрати дати, які найкраще підходять для участі в заході. Остаточні дати проведення заходів у ключових містах будуть повідомлені учасникам заздалегідь та обиратимуться відповідно до кількості людей, які можуть взяти участь у навчанні в конкретний день із наведеного переліку:
- «Діяльність громадських організацій: загальні положення, реагування на ризики» (Дніпро – 30 жовтня, Київ – 02 листопада, 07 листопада, Львів – 13 листопада, Одеса – 20 листопада, Харків – 25 листопада, 06 грудня),
- «Зовнішня діяльність громадської організації: взаємозв’язки та ризики» (Дніпро – 31 жовтня, Київ – 03 листопада, 08 листопада, Львів – 14 листопада, Одеса – 21 листопада, Харків – 26 листопада, 07 грудня).


Тренінги пройдуть за наступними темами:
- «Діяльність громадських організацій: загальні положення, реагування на ризики» (реєстраційні дії: реєстрація ГО, внесення змін, припинення діяльності тощо; унормування співпраці / партнерств / відносин ГО з іншими юридичними особами (публічного, приватного права), фізичними особами; перевірки діяльності ГО, оскарження рішень, дій, бездіяльності контролюючих органів; робота з персональними даними (в тому числі внесення даних публічних осіб у відкриті реєстри); отримання інформації відповідно до ЗУ “Про звернення громадян”; участь у судових засіданнях),
- «Зовнішня діяльність громадської організації: взаємозв’язки та ризики» (розслідування (в тому числі журналістські) та використання отриманих матеріалів громадською організацією у рамках чинного законодавства; моніторинг діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування громадською організацією у рамках чинного законодавства; дискримінація членів ГО за основним місцем роботи у зв’язку зі здійсненням громадської діяльності (в тому числі звільнення); переслідування правоохоронними органами; засоби захисту ГО та їх членів від порушення законних прав та інтересів).

Організатори компенсують проїзд учасників з інших міст та харчування учасників. З огляду на бюджетні обмеження проживання учасників з інших міст буде компенсоване лише в окремих випадках на розгляд організаторів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.