bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Полтавців запрошують у Школу депутата 2.0
13.02.2020

У Полтаві триває другий набір Школи депутата. Освітній проект розрахований на активних полтавців, які люблять своє місто і бачать себе в політиці у найближчому майбутньому. Набір до Школи триває до 21 лютого. 

Школа депутата – це підготовка політичних лідерів на нових принципах, відповідно до сучасних викликів.  За два місяці навчань слухачі Школи отримають необхідні знання та навички, дізнаються про роль та функції депутата місцевої ради.  І зможуть стати реальними лідерами для своєї громади.

«Бути міцним господарником уже замало. Політик нової генерації повинене мати стратегічне бачення розвитку міста, користуватися  аналітикою у прийнятті рішень, забезпечувати участь громади, бути відкритим і професійним. Школа депутата є тим інструментом, який допомагає набути цих  компетенцій. Це простір для всіх, хто вболіває за Полтаву, не соромиться ставити запитання, готовий вчитися і конвертувати ідеї в реальні справи для громади», - говорить співорганізаторка Школи депутата, директорка ГО «Нова Полтава» Юлія Городчаніна.

У Школі навчатимуть бути відповідальним лідером; відповідально використовувати ресурси громади; протидіяти популізму і налагоджувати якісну комунікацію.

Двомісячний інтенсив передбачає заняття з місцевими спікерами, експертами національного рівня, зустрічі з депутатами та візитами в найуспішніші українські міста. Всього не менше 20 занять.

«Наближаються місцеві вибори, тому потреба в освічених політиках різко зростає. Для системних змін в місті потрібні люди, які розуміються на процесах управління містом. Що потрібно впроваджувати, а що не доречно в контексті Полтави, як управляти бюджетом міста, куди спрямовувати кошти, де шукати додаткові можливості.  Тому основна задача Школи – об’єднати людей, які готові змінювати місто, і навчити їх, як це робити», - додає  співорганізаторка Школи депутата, директорка ГО «Полтавська платформа» Альона Гончаренко.

Програма курсу міститиме такі модулі:

-          Структура і повноваження ОМС і депутата

-          Децентралізація

-          Місцеві бюджети, бюджетний процес

-          Гендерне бюджетування

-          Містобудування. Просторовий розвиток

-          Екологія. Зелені зони, публічні простори

-          Транспорт

-          Креативні індустрії ( в т.ч. фести), ревіталізація просторів

-          Архітектурна спадщина

-          Туризм

-          ЖКГ. Комунальні підприємства

-          Енергоефективність. Перехід на 100 % ВДЕ

-          Е-демократія

-          Аналітика у прийнятті рішень

-          Антикорупція

Також учасники Школи зможуть ознайомитися з успішними кейсами українських міст. У рамках проекту запланована навчальна поїздка до м. Вінниця.

Вартість навчання у Школі складає 1 800 грн. Організатори надають 5 грантів у розмірі 75% вартості навчання. Відбір на навчання і надання грантів здійснюється у два етапи: аналіз анкет та співбесіда.

Прийом заявок триває до 21 лютого 2020 року. Реєстраційна форма https://forms.gle/pf2UgPaLhw9d66nb9 Навчання розпочнеться у березні.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.