bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Курс посилення спроможності громад Луганщини
19.02.2020

Метою курсу є посилення потенціалу розвитку, та налагодження сталої співпраці  місцевого самоврядування та військово-цивільних адміністрацій, у дванадцяти громадах міст та сіл Новоайдарського, Попаснянського та Станично-Луганського районів.

Прийшов час діяти на перспективу, стати професіоналом та почати розвивати потенціал місцевого самоврядування прифронтових районів Луганської області.  До вашої уваги навчальний курс  — “Посилення спроможності самоврядування у прифронтових населених пунктах Луганської області”. 

Метою курсу є посилення потенціалу розвитку, та налагодження сталої співпраці  місцевого самоврядування та військово-цивільних адміністрацій, у дванадцяти громадах міст та сіл Новоайдарського, Попаснянського та Станично-Луганського районів.

Запрошуємо — керівників й співробітників органів державного та військово-цивільного управління, органів місцевого самоврядування, громадських активістів та небайдужих мешканців громад.

Для участі необхідно заповнити анкету, до 1 березня 2020 року (включно):
https://cutt.ly/UrJ7PYb

Під час навчального курсу учасники та учасниці: 

  • Глибоко вивчать структуру, повноваження та обов’язки  органів державного управління та місцевого самоврядування. 
  • Розвинуть навички мобілізації ресурсів, необхідних для розвитку та демократизації своїх громад. 
  • Під керівництвом експертів проєкту, представники місцевих адміністрацій, разом з місцевими активістами, будуть працювати над розробкою стратегій розвитку громад, представлених в проєкті. 
  • Кожен учасник та учасниця візьмуть участь в програмі наставництва для реалізації місцевих проєктів для виявлення та розв’язання конкретних проблем населених пунктів.

Тренерами будуть ведучі експерти у сфері участі громадян в державному і місцевому самоврядуванні, молодіжної політики, розвитку громад та децентралізації. (Словацька Республіка, Чеська РеспублікаРеспубліка Польща, Україна).

Модератором проєкту виступає Олександр Солонтай – експерт Інституту Політичної Освіти (ІПО, Київ).

Партнери проєкту:

  • Research Center of the Slovak Foreign Policy Association: www.sfpa.sk (Словацька Республіка)
  • Team 4 Ukraine: www.team4ukraine.eu (Чеська Республіка)
  • Helsinki Foundation for Human Rights: www.hfhr.pl (Республіка Польща)

На зв’язку координаторка проєкту Кішенко Юлія – голова правління БО “Восток SOS”  [email protected], тел. +380990784666

В проєкт буде відібрано по 4 людини від кожної з 12 громад (2 представники громадянського суспільства і 2 представники місцевого управління (влади). 

Проєкт реалізовуватиметься впродовж 2020 року. Навчання відбуватиметься з березня по червень: по одному очному у місті Сєвєродонецьк, та одному дистанційному тренінгу на місяць. 

Для 12 найактивніших та наймотивованіших учасників планується освітня поїздка в одну з країн Вишеградської групи (Словацька Республіка, Чеська РеспублікаРеспубліка Польща).

  • Всі витрати на проїзд, харчування та проживання учасників тренінгів, в тому числі закордоном, забезпечуються організаторами.
  • Кожен з учасників повинен взяти участь в усіх компонентах проєкту.

Проєкт реалізується БФ “Восток SOS при підтримці Міжнародного Вишеградського Фонду та Міністерства закордонних справ Республіки Корея.

Контакти

  • На зв’язку координаторка проєкту Кішенко Юлія – голова правління БО “Восток SOS” [email protected]
  • тел. +380990784666

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.