bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молоді лідерки за мир
31.05.2020

Центр Розвиток демократії, у співпраці із Глобальною мережею жінок-миротворок планує онлайн-заходи і навчання для молоді з питань порядків денних  Жінки.Мир.Безпека та Молодь.Мир.Безпека. 

Ми запрошуємо вас, дівчата і молоді жінки у віці від 18 до 30 років, до участі в цьому проекті, в рамках якого ви:

- розвинете лідерські навички,

- навчитеся планувати громадські кампанії  про важливі для вас питання,

- дізнаєтеся про принципи підтримання миру,

-  станете медіа-грамотними і навчитеся протистояти поширенню фейкових новин,

-  навчитеся основ публічних виступів,

- дізнаєтеся, які міжнародні та українські закони і норми захищають права дівчат і жінок,   

- познайомитесь з вашими однолітками з інших країн, які  займаються попередженням насильства та просуванням культури миру у Демократичній республіці Конго, Бангладеш, Південному Судані, Філіппінах та в Індонезії.  

Для цього просимо вас долучитися до Фейсбук-групи «Молоді лідерки за мир» (https://www.facebook.com/groups/YWLPU/) та написати на адресу Марії Дмитрієвої ([email protected]), щоб підписатися до відповідної розсилки в Гугль-групах.

Зустрічі та навчання плануються переважно в онлайні, щоб в них могли брати участь дівчата і молоді жінки не лише з Києва та обласних центрів, а й з менших міст та сіл. На майбутнє ми плануємо очні зустрічі в регіонах. 

Детальніше про проект можна прочитати нижче.

Будемо вдячні за поширення цієї інформації серед ваших партнерських жіночих, феміністських, гендерних та молодіжних організацій. Концепцію цих онлайн-заходів і навчання див. у прикладеному документі. 

З радістю відповімо на ваші можливі питання стосовно цього проекту.

З повагою,

Елла Ламах, ([email protected])

Марія Дмитрієва ([email protected])

Центр Розвиток демократії

Опис проекту

 Наша організація, «Центр «Розвиток демократії», останні 5 років активно займається просуванням порядку денного «Жінки. Мир. Безпека»  і в співпраці із Глобальною мережею жінок-миротворок проводить навчальні та науково-практичні заходи для центральних та місцевих органів влади, для журналістської спільноти та для громадських організацій. З метою об’єднання та координації зусиль з іншими організаціями, які працюють з тематикою порядку денного «Жінки. Мир. Безпека», в лютому 2019 року була утворена Національна мережа громадянського суспільства з впровадження Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 та інших резолюцій порядку денного Жінки, Мир, Безпека (ЖМБ) в Україні (далі – Платформа 1325), до якої долучилися жіночі та гендерні громадські організації національного та обласного рівня. Контактна особа для бажаючих долучитися – Марія Дмитрієва ([email protected])

Зважаючи на важливу роль жінок і, зокрема, молодих жінок для відновлення і підтримання миру і запобігання насильницькому екстремізму та радикалізації молоді, Глобальна мережа жінок-миротворок у співпраці з регіональними партнерами (зокрема, у Демократичній республіці Конго, Бангладеш, Південному Судані, Філіппінах та в Індонезії) проводить програми навчання та залучення молодих жінок до миробудування, щоб вони самі висловлювали та обстоювали свої інтереси та потреби в рамках процесів розв’язання конфліктів, постконфліктної відбудови та підтримання миру та були активними учасницями миробудівних процесів. На продовження цієї роботи ГМЖМ спільно із численними жіночими та миробудівними організаціями створили Коаліцію дій «Жінки, мир, безпека»+«Молодь, мир, безпека». Зараз ця Коаліція спільно із ООН Жінки готує нормативні документи та плани дій для включення порядку денного ЖМБ+ММБ до документів Пекін+25.

        НГО «Центр «Розвиток демократії» спільно з організаціями, які входять до Платформи 1325, та під патронатом Катерини Левчеко, урядової уповноваженої з гендерної політики, планує залучити українську молодь до миробудівних ініціатив, в тому числі в рамках порядку денного ЖМБ+ММБ. З цією метою ми плануємо проводити онлайн-навчання та інформаційні заходи для зацікавленої молоді по всій Україні. Це навчання включатиме:

 - напрацювання лідерських навичок та навичок планування адвокаційних кампаній,

- отримання знань з принципів підтримання миру

-  основи медіа-грамотності та протидії поширенню фейкових новин,

-  основи публічних виступів

  - знайомство з дівчатами та молодими жінками з інших країн, які  займаються попередженням насильства та просуванням культури миру у Демократичній республіці Конго, Бангладеш, Південному Судані, Філіппінах та в Індонезії.   

   - ознайомлення із міжнародними документами  порядку денного ЖМБ+ММБ, національними та регіональними документами порядку денного ЖМБ,     

та інших актуальних для України тем.   

 Онлайн-зустрічі відбуватимуться українською та англійською мовами і включатимуть закордонних експерток та дівчат-миротворок з різних країн.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.