bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Публічні консультації: обговорення національних реформ»
21.09.2020

В Україні активно відбувається реформаційні процеси. Разом з тим, якісне впровадження реформ потребує широкого громадського залучення та обговорення. Тому профільні міністерства все більше зацікавлені звертатись до цільових аудиторій щодо розробки національних політик. Інститут «Республіка» та Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» запрошує взяти участь у навчанні, яке передбачає серію тренінгів «Публічні консультації: обговорення національних реформ».


Культура публічних консультацій в Україні тільки набирає популярність. Тому дуже важливо, щоб стейкхолдери краще зрозуміли механізм публічних консультацій та могли використовувати повноцінно можливості, які дає цей інструмент.


Саме тому ВІ «Активна Громада» виступає ініціатором проведення публічних консультацій на національному рівні. Публічні консультації є інструментом, який розвиває діалог та довіру між усіма учасниками цього процесу та робить реформи більш відповідними до запиту їх споживачів.

Мета тренінгів: поглибити рівень знань цільових аудиторій щодо інструменту публічних консультацій та підвищити їх участь в публічних консультаціях на національному рівні.

Для кого: для представників державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, керівників державних та комунальних закладів, представників громадських організацій.

Коли: 22 вересня о 15:30
Місце: захід проводиться на платформі Zoom (посилання буде надіслано всім зареєстрованим учасникам).
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/dtChdGNYeHHbVpGN9
Участь у заході БЕЗКОШТОВНА.

За детальною інформацією просимо звертатися:
Контактна особа: Твердохліб Дмитро, комунікаційний координатор ВІ «Активна Громада» у Дніпрі.
Тел. +380 99 00 43 790
e-mail: [email protected]

Про наш досвід: ВІ «Активна Громада» має досвід проведення 6-ти серій публічних консультацій із Міністерством охорони здоров’я, Міністерством освіти і науки, Міністерством соціальної політики, Міністерством розвитку громад, Офісом Президента України, Секретаріатом кабінету міністрів України, Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
Ми працюємо над розвитком діалогу влади та громадян в обговоренні національних реформ, починаючи з 2015 року. За результатами досліджень, які проводив NDI у 2019 році, 83% опитаних громадян вважають, що уряд не готовий дослухатись до їх думки.

Довідка. Серія тренінгів відбудеться за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

Примітка. Місія “Активної Громади”: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту “Республіка”. Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.