bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ПРООН запускає безкоштовне навчання із компостування органіки
05.10.2021

19-21 жовтня громадська організація "Плато" за підтримки ПРООН в Україні проведе онлайн-навчання про органічні відходи та їхній негативний вплив на довкілля, а також розповість про дієві інструменти компостування у багатоквартирному будинку. Після навчання, учасники матимуть змогу взяти участь у конкурсі, переможцям якого організатори та експерти допоможуть встановити спеціальний контейнер для збору органічних відходів, налагодити процес компостування, а також запровадити бізнес-модель з реалізації компосту.

Органічні відходи складають від 30% до 50% від загальної кількості твердих побутових відходів, які створюють українці. Органіка на сміттєзвалищах нерідко призводить до виникнення пожеж. Внаслідок горіння у повітря виділяється велика кількість токсичних речовин та парникових газів, що підсилюють зміну клімату та негативно впливають на здоров’я людей.

«Сафарі для громад: компостування в містах» — триденний навчальний курс для активних та небайдужих мешканців багатоквартирних житлових будинків, які прагнуть вирішити проблему з сортуванням відходів, заручитися експертною підтримкою та отримати нові знання для протидії нераціональному використанню ресурсів.

Учасники дізнаються про:  

  • взаємозв’язок неправильного управління відходами зі зміною клімату та екологічними проблемами у громадах;
  • дорожню карту” запуску компостування у житловому будинку;
  • особливості роботи єдиної в Україні міської компостувальної станції;
  • роботу з мешканцями та їхню мотивацію;
  • добрі практики компостування в Україні та закордоном.

Фінальний крок  тестування, при успішному складанні якого учасники отримають сертифікат про успішне проходження курсу та звання «сафарі-амбасадора з компостування».

Реєстрація на програму відкрита до 17 жовтня (включно) за посиланням: https://bit.ly/Safari_com

Довідка: «Сафарі для громад» – це програма, яка з 2019 року реалізується проєктом «Природоорієнтовані рішення для сталих міст» ПРООН в Україні та має на меті популяризацію використання рішень від природи у відповідь на основні екологічні виклики, що постають перед сучасними громадами. Більше про це можна дізнатися у  чат-боті на платформі Telegram.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.