bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ФСЄ шукає коучів для розробки та реалізації програми коучингової підтримки для лідерів ГО
17.12.2020

Фонд Східна Європа формує групу коучів для розробки та реалізації програми коучингової підтримки для лідерів громадських організацій у часи пандемії. Програма включає загальну методологію, інформаційні матеріали, індивідуальні плани роботи та методичний посібник коучингу з лідерства для протидії наслідкам пандемії COVID-19 та подальшої роботи.

Стислий опис проєкту

«3D Project: Розвиток попри перешкоди» реалізується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проєкт спрямований на посилення українського громадянського суспільства для протидії наслідкам COVID-19.

Загальна мета проєкту: підвищити ефективність роботи громадського сектору за часів пандемії шляхом посилення інституційної спроможності організацій громадянського суспільства (ОГС) та сприяння їх залученості в широкому впровадженні інструментів civic tech.

3D Project виконується з жовтня 2020 року по березень 2022 року включно. Географія: вся територія України, підконтрольна українському Уряду.

Проєкт складається з кількох компонентів, що комбінуючи різні форми підтримки, дозволить українським громадським ініціативам ефективно адаптуватись до нових умов роботи. Детальніше з проєктом можна ознайомитись тут.

Мета коучингової програми

Говорячи про наслідки пандемії COVID-19, ми часто зауважуємо, що велика частина діяльності громадських інціатив трансформувались в онлайн-формат. І для ефективної роботи в умовах, коли цифрові технології виходять на перший план, проєктом 3D передбачено заходи з поширення civic tech (громадських технологій) в роботі для українських ГО. Проте ми завжди пам’ятаємо, що технології є саме інструментами для вирішення місцевих проблем в умовах пандемії COVID-19. Так само, як і раніше, громадські організації працюють для людей і з людьми. Для вмотивованості команди, індивідуального та спільного цілепокладання, орієнтованості на результат попри невизначеність та дистанцію, ми передбачили коучинговий компонент у проєкті 3D.

В межах проєкту передбачено розробку, та застосування індивідуальної коучингової Програми для лідерів громадських організацій в умовах пандемії. Коучингова програма повинна в результаті надати її 40 учасникам навички для підсилення управління громадською організацією, вміння надавати своїм колегам коучингову підтримку та підвищити здатність краще адаптувати командну роботу в дистанційному режимі.

Дизайн коучингової програми

Учасниками майбутньої коучингової програми стануть громадські активісти, лідери громадських організацій. Передбачається, що “ядром” групи учасників будуть представники ГО, які отримають гранти на впровадження технологій civic tech у межах 3D проєкту. Гранти плануються до видачі в дві хвилі (орієнтовно березень - серпень 2021 року та липень - грудень 2021 року). Таким чином, 40 учасників будуть розділені аналогічно на дві хвилі коучингової програми (по 20 громадських активістів у кожній).

Планується, що відібрані в межах цього Конкурсу коучі (надавачі послуг) працюватимуть, в першу чергу, індивідуально з громадськими організаціями. Групові форми роботи також можливі, їх мета - ідентифікація спільних потреб, синергія індивідуальної експертизи, творення спільноти учасників програми зокрема та Проєкту в цілому. 

Очікувані результати

Передбачається, що сформована група коучів (постачальників послуг) працюватиме над продуктами в кілька етапів, які включатимуть:

  • розробку інформаційних матеріалів щодо можливостей та основних інструментів коучингу для громадських лідерів, громадських організацій для популяризації коучингу серед ГО;

  • розробку загальної методології роботи з учасниками програми. Загальна методологія повинна враховувати результати базової оцінки Проєкту, зокрема має бути розрахована на досягнення запланованих за коучинговим компонентом Проєкту індикаторів;

  • індивідуальні плани роботи з учасниками програми;

  • надання коучингових консультацій учасникам програми, індивідуальна та групова робота;

  • розробку методичного посібника з коучингу з лідерства для ГО (робоча назва) для громадських організацій для подальшої публікації.

Фінальний обсяг та розподіл завдань буде уточнено з групою обраних коучів.

Група коучів

До подачі запрошуються індивідуальні заявники (для виконання одного або частини завдань) та групи експертів з коучингу, які можуть запропонувати розподіл завдань у межах групи відповідно до цілей конкурсу. Пропозиції приймаються від фізичних осіб-підприємців (далі – ФОП) та юридичних осіб (далі – ЮО). 

Організатори залишають за собою право за результатом розгляду усіх поданих заявок (1) відібрати сформовану групу коучів з розподіленими завданнями, або (2) самостійно сформувати групу коучів та розподілити завдання між ними. В обох випадках передбачається провідний експерт з коучингу, який координуватиме роботу групи. Підписання договору та розрахунок буде проводитись з кожним представником групи окремо. Робота сформованої групи коучів буде регламентуватись внутрішнім Меморандумом роботи цієї групи.

Заохочується подача заявок або залучення до групи коучів учасників попередніх навчальних заходів з коучингу для громадських активістів, організованих Фондом Східна Європа.

Заявка повинна включати такі пункти:

  1. Контактну інформацію індивідуального заявника або всіх учасників групи (якщо подається група);

  2. В разі, якщо подається індивідуальний заявник, частину завдання, яке відповідає його або її експертизі. В разі, якщо подається група, опис пропонованого розподілу задач всередині команди;

  3. Опис кваліфікації заявника / заявників у сфері коучингової мотиваційної підтримки, в тому числі в сфері роботи з громадськими організаціями;

  4. Запропоновану вартість послуг та порядок розрахунку оплат (орієнтовна кількість годин роботи необхідних для виконання цього завдання та ціну за годину роботи) - бюджет у довільній формі;

  5. Загальний нарис, попередній план майбутньої програми з коментарем-поясненням та індикацією кількості годин необхідних для виконання етапів технічного завдання;

  6. До заявки просимо надати такі документи:

  • резюме експертів, що повинно включати інформацію про освіту та спеціалізоване навчання та сертифікацію,

  • у випадку, якщо подається юридична  особа або фізична особа-підприємець, реєстраційні документи, зокрема: копія витягу або виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; копія свідоцтва про реєстрацію платника податків. У випадку, якщо подається фізична особа: сканована копія паспорту та ідентифікаційного коду;

  • контакти осіб, які можуть надати рекомендації.

Критерії вибору експертів:

  • кваліфікація експертів у сфері коучингу та зокрема роботі з громадськими організаціями;

  • відповідність плану роботи цілям програми та проєкту в цілому;

  • попередній досвід роботи;

  • цінова пропозиція.

ФСЄ залишає за собою право на уточнення завдань у процесі переговорів з переможцями (переможцем) конкурсу. 

Останній термін подачі заявок 5 січня 2021 р. Результати конкурсу будуть оголошені наприкінці січня 2021 р. ФСЄ залишає за собою право інформувати тільки переможців Конкурсу. Всі заявки мають бути надіслані на адресу електронної пошти [email protected] з темою «Коучингова програма з лідерства для громадських організацій». Питання щодо цього оголошення про конкурс можна надсилати до 28 грудня на електронну адресу: [email protected]

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.