bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги з медіаграмотності в Запорізькій області
28.11.2016

Молодіжний клуб «Співдружність» м. Бердянська у співпраці з ЗОШ №15 м. Мелітополя,  громадською організацією «Інститут громадського розвитку «Ортега-і-Гасет» м.Токмака за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в України, оголошують про проведення  семінарів- тренінгів з медіаграмотності. Дедлайн - 11 грудня/18 грудня  2016 р.

  • 16 грудня на базі ЗОШ №15 м. Мелітополя
  • 23 грудня на базі  молодіжної громадської організації “Інститут громадського розвитку ”Ортега-і-Гасет” (м.Токмак).

Мета семінару-тренінгу – дати базові знання у сфері медіа, ознайомити педагогів та представників громадських організацій з найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропагандою, а також надати їм базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення.

Програма семінару-тренінгу включатиме кілька смислових блоків: 1) «Інформація та мас-медіа» (інформація та медіа: види, використання, вплив, об’єктивність, журналістські стандарти; кому належать українські медіа; цензура, «джинса» та ін.); 2) «Маніпуляції в медіа та пропаганда» (маніпуляції в медіа; фейк як один з механізмів інформаційної маніпуляції; інструменти перевірки достовірності інформації та ін.); 3) «Критичне мислення» (критичне мислення як інструмент свідомого сприйняття інформації)

Очікується, що після такого тренінгу учасники будуть свідомішими медіакористувачами, знатимуть, яким чином перевіряти різного виду сумнівну інформацію та формуватимуть попит на відповідальнішу і правдиву журналістику.

Результатом проведення семінарів стане те, що кожен учасник заходу самостійно зможе провести просвітницький медіа західдля своєї цільової аудиторії в навчальних закладах та громадських організаціях або підготує статтю в ЗМІ.

Ми чекаємо 40 осіб (по 20 на кожен семінар - тренінг): педагоги; представники громадських організацій, які працюють з молоддю; молоді журналісти Запорізької області, які вмотивовані отримати нові знання та провести один медіа захід в своїх навчальних закладах або організаціях або опублікувати статтю в ЗМІ.

Організатори заходу покривають видатки  на харчування, роздаткові матеріали, канцтовари та сплачують проїзд в один кінець при наявності квитка.

Період реєстрації: з 28 листопада по 11 грудня 2016 р. для семінара в Мелітополі, 28 листопада по 18 грудня 2016 р. для семінара в Токмаку. Організатори  повідомлять відібраних учасників та. надішлють офіційні запрошення.

Реєстрація за посиланням.

Контакти

  • Масютіна Марина Едуардівна
  • +380504848693

Коментарі

Олександр Малицький   2722 дні тому   #  

Прошу повідомити, чи могли би ми - Молодіжна екологічна організація направити до Вас на навчання журналістів нашої екологічної газети "Будьмо!"?
З повагою, голова МГО "Зелений рух" Олекасндр Малицький, 093-5549446

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.