bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Осінь-2011 у медіа-спогадах
06.01.2012

Цикл медіа-спогадів про події, які відбулися в 2011 році, завершує осінь. Осінь – найбагатша, найщедріша пора року. А якою ж вона була на ГУРТі?

2 вересня 2011 року представництво Європейського Союзу в Україні презентувало конкурси проектів за програмами «Європейський інструмент з питань демократії та прав людини» та «Недержавні структури і органи місцевої влади в діяльності з розвитку». З цієї нагоди ГУРТ поцікавився у Станіслава Топольницького, керівника Сектору «Громадянське суспільство та права людини» Представництва Європейської Комісії в Україні, які кроки має зробити невелика організація для отримання гранту і чи може організація без грантової історії претендувати на кошти ЄС.
 

Також на початку вересня ГУРТ утілив у життя ідею створення майданчику, на якому представники інститутів громадянського суспільства можуть відкрито розповідати про себе, ділитися успішними практиками, взаємодіяти. Він отримав символічну назву PRоГОн, тобто PR Громадських Організацій. 15 вересня на порталі ГУРТ було опубліковано перший випуск PRоГОну, в якому про діяльність Польсько-української фундаціії розповів Святослав Павлюк – заступник виконавчого директора Фундації. 
               Святослав Павлюк – заступник виконавчого директора Фундації ПАУСІ

Також у одному з випусків PRоГОну читачі порталу ГУРТ могли (і можуть) почерпнути думки пересічних українців про те, що вони знають про українські громадські організації.

Традиційно восени лідери громадського сектору збираються у столиці на Ярмарку інституційного розвитку, щоб обговорити поточну ситуацію в громадському секторі, нові виклики, знайти нові можливості для впровадження суспільних змін. Цьогорічний Ярмарок відбувся 17 листопада в оновленому бізнес-форматі і зібрав рекордну кількість учасників - понад 300 лідерів та представників громадянського суспільства, представників Секретаріату Кабінету міністрів України та інших органів влади, які мали змогу ознайомитися з дієвими практиками та інноваційними послугами у сфері організаційного розвитку від провідних сервіс-провайдерів. 

22 листопада 2011 року в Києві проект ПРООН «Розвиток громадянського суспільства» провів конференцію «Долаючи виклики, назустріч можливостям: взаємодія організацій громадянського суспільства та влади в процесі реформування країни». Під час заходу, ГУРТ шукав відповідь на питання про найбільші бар'єри, які гальмують розвиток громадянського суспільства та його взаємодію з органами влади.

P.S. Якими були інші пори року на ГУРТі, шукайте за посиланнями: зима, весна, літо.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.