bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Звернення Першого віце-прем’єр-міністра до громадських активістів
01.10.2012

На урядовому сайті “Громадянське суспільство і влада” оприлюднено звернення Першого віце-прем’єр-міністра, голови Координаційної ради з питань реалізації в Україні Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд” Валерія Хорошковського до інститутів громадянського суспільства:

Шановні громадські активісти!

Наша держава вже рік є учасником глобальної Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд”.

Приєднавшись до Ініціативи, Уряд України зобов’язався забезпечити виконання основних завдань Декларації Партнерства щодо підвищення доступності інформації про діяльність органів виконавчої влади, співпраці з інститутами громадянського суспільства, впровадження високих стандартів чесності в державному управлінні, застосування нових інформаційних технологій.

Після тривалого громадського обговорення Урядом розроблено план дій з впровадження Ініціативи в Україні (розпорядження від 5 квітня 2012 р. № 220). У квітні 2012 р. цей план було представлено членам Партнерства у Федеративній Республіці Бразилії, де він отримав схвальні відгуки міжнародної спільноти.

З метою належної організації роботи центральних і місцевих органів виконавчої влади Урядом також затверджено конкретизований план заходів з впровадження Ініціативи (розпорядження від 18 липня 2012 р. № 514) та утворено Координаційну раду з питань її реалізації (постанова від 13 червня 2012 р. № 671), до складу якої увійшли громадські діячі, науковці, голови громадських рад при органах виконавчої влади.

У жовтні цього року ми будемо підбивати підсумки піврічної роботи з виконання плану дій. Це питання вже розглядалось на першому засіданні Координаційної ради з питань реалізації Ініціативи, у результаті чого органи виконавчої влади отримали доручення активізувати виконання запланованих завдань.

Разом з цим я, як голова Координаційної ради, зацікавлений отримати максимально об’єктивну оцінку стану реалізації Ініціативи. Тому пропоную представникам інститутів громадянського суспільства висловити свою думку щодо проміжних результатів відповідної роботи органів виконавчої влади, у тому числі оцінити рівень залучення громадськості до виконання передбачених заходів, а також запропонувати критерії річної оцінки реалізації Ініціативи „Відкритий Уряд”.

Ваші пропозиції та зауваження з цих питань прошу надсилати до 12 жовтня 2012 р. на адресу: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 або в електронному вигляді на адресу [email protected].

Щиро впевнений, що консолідація зусиль інститутів громадянського суспільства та Уряду дозволить прискорити впровадження принципів відкритого урядування в Україні.

             З повагою, Перший віце-прем’єр-міністр, голова Координаційної ради з питань реалізації в Україні Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд” Валерій Хорошковський         

Контакти

  • Михайло Шевченко
  • Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України
  • [email protected]
  • (044) 256-66-37
  • http://civic.kmu.gov.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.