bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нова польсько-українська ініціатива для українських школярів
09.10.2012

Нещодавно Фонд «Нові Медіа» з Варшави та ЛМГО «Інститут політичних технологій» зі Львова під егідою Мережі центрів європейської інформації України розпочали спільний проект «Mammedia: Свобода. Підтримка українських молодіжних ЗМІ».

Цілі проекту:

  • просування цінностей свободи і свободи слова;
  • навчання молодих людей критично сприймати інформацію, усвідомлювати поняття свободи та свободи слова у засобах масової інформації;
  • ознайомлення з польським досвідом створення та еволюції ЗМІ – від політизованих медій до «четвертої влади»;
  • освоєння українською молоддю специфіки журналістської професії, а також здобуття навичок для створення молодіжних мультимедійних видань на веб-платформі Mammedia.com.ua.

Проект охоплює вісім регіонів України: Вінницьку, Дніпропетровську, Луганську, Львівську, Полтавську, Сумську, Чернівецьку області та АР Крим. Упродовж жовтня 2012 року у кожному з цих регіонів буде проведено по шість тренінгів для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, тематика яких відповідає цілям проекту.

Тренінги проводитимуть українські аніматори, які 27-28 вересня взяли участь у майстер-класі у Львові, проведеному тренерами Фонду «Нові Медіа». До участі у тренінгах запрошуються шкільні команди (шкільні європейські клуби, учнівські організації тощо), що складаються з 12 учнів старших класів та учителя-опікуна. Орієнтовна тривалість тренінгу – 4 години.

Після навчання кожна команда працюватиме над створенням мультимедійної газети, тематика якої має збігатися з тематикою проекту. У середині листопада відбудеться конкурс на краще видання з-поміж усіх 48 газет, створених в рамках проекту. Найкращі шкільні редакції будуть нагороджені цінними подарунками.

Завершиться проект наприкінці листопада 2012 р. публічними українсько-польськими дебатами на тему свободи слова, які транслюватимуться в Інтернеті.

Якщо Вас зацікавив наш проект і Ви хотіли б долучитись до нього, просимо звертатись до координатора проекту в Україні Миколи Шпаковського - моб. тел. (097) 987-9775, [email protected].

Проект реалізується завдяки фінансовій підтримці Польського Фонду Міжнародної Співпраці для Розвитку «Знати Як» за кошти Про­гра­ми  “Підтримка демократії”, що фінан­су­ється у рамках програми польської співпраці для розвитку Міністерства Закор­дон­них Справ Республіки Польщі у 2012 р.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.