bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадський сектор Волині посилюватимуть волонтерами
10.10.2012

У Луцьку активно продовжує роботу Центр Інтернів, звернувшись до якого молоді люди можуть набути досвід роботи на базі громадських організацій. Це має свої переваги як для молоді, яка знаходить для себе перше робоче місце, так і для громадських організацій, які, взявши на роботу молоду людину, мають змогу розширити свій штат персоналу.

До Центру щоденно звертається студентство, випускники, які ще не мають досвіду роботи та безпосередньо громадські організації. Після кількамісячної роботи кожен робітник отримує сертифікат із детальним зазначенням усіх обов’язків, які він виконував на певній посаді, тобто фактичне підтвердження свого досвіду роботи для майбутніх роботодавців. Особливістю роботи за таким сценарієм є те, що  у громадських організаціях юні добровольці працюють на волонтерських засадах.

Громадський сектор Волині зараз знаходиться на етапі зміцнення та посилення своєї вагомості у суспільстві, однак організаціям часто приходиться стикатися із проблемою нестачі людських ресурсів, в тому числі й волонтерів.

Якщо у Європі волонтерський рух вже не одне десятиліття являється опорою для громадських об’єднань, то в Україні, і, зокрема, на Волині, з цим проблеми. Як зазначають експерти, причини цього явища криються у малій мотивації населення до волонтерства та недостатній його популяризації.

Для того, щоб навчити ті соціально-орієнтовані громадські організації Волині, які за допомогою Центру Інтернів залучають до своєї діяльності потенціал молодих людей, правильно обирати ті ланки, які найбільше потребують роботи волонтерів, мотивувати й стимулювати до волонтерської діяльності, для них на початку жовтня проводився тренінг «Залучення та робота з волонтерами». Навчання відбувалось в межах проекту «Покращення професійного рівня, соціальної адаптації та рівня зайнятості Волинської молоді», який реалізовує Волинський Інститут Права за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту. У навчанні взяли участь більше десятка представників третього сектору.

 «Такі навчання вкрай необхідні для громадських організацій, адже в умовах ринкової економіки дуже важко організувати роботу людей заради вирішення тих чи інших суспільних проблем на безоплатних засадах. Громадські організації не завжди мають фінансову змогу оплачувати працю людей, яких залучають, і не завжди вони можуть справитися із усіма завданнями власними силами. Нажаль, далеко не всі ГО, а особливо ті, які існують ще не так давно, вміють і можуть залучати волонтерів та організовувати їх роботу. Нам сьогодні показали як потрібно працювати з волонтерами і як використовувати плоди цієї праці для користі як власне громадської організації, так і для користі суспільства вцілому. Особисто я вже маю деякі міркування щодо того як далі посилювати нашу організацію волонтерами» - ділиться враженнями Кравчик Богдана, одна із учасників тренінгу.

Контакти

  • Людмила Вільчинська
  • Волинський Інститут Права
  • [email protected]
  • (098) 9222616 (066) 1630008 (0332) 200032

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.