bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

По трасі Ковель-Луцьк збираються прокласти туристичні маршрути
17.10.2012

Про це на прес-конференції, яка відбулася 15 жовтня 2012 року, повідомила Ірина Гайдучик – керівник проекту Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН «Через спільні інтереси та спільні дії до об’єднання громад». Зокрема, планується розробити та запустити фіто-маршрут, релігійний маршрут та культурно-дозвіллєвий маршрут, які пролягатимуть через чотири села Рожищенського району: Переспа, Любче, Козин та Рудка-Козинська.

«Розвиток туризму – це один із напрямів, який може допомогти сільським громадам покращити своє соціальне та економічне становище, - каже Ірина Гайдучик, - Усі ресурси для того, щоб створити хороші туристичні маршрути громади зазначених сіл мають – це, в першу чергу дуже вигідне географічне розташування, оскільки через зазначені села пролягає траса Ковель-Луцьк, якою їздять не лише наші співвітчизники, а й гості із сусідніх країн, наприклад, Польщі та Німеччини, тому можна розраховувати й на притік іноземних туристів».

А приваблювати туристів хочуть, залучивши увесь наявний потенціал місцевих громад. Так, тут живе 16 народних умільців, які займаються різного воду промислами умільців (плетіння лози, писанкарство, художній розпис глиняних виробів, вишивка, вироби з бісеру, вишивка ікон, килимів, різьблення по дереву), є православні храми, а також знаходяться пам’ятки архітектури 18ст й пам’ятки археології 11-13 ст. На думку реалізаторів проекту, якщо виробити правильний механізм, то можна усі ці надбання краю перетворити у хороші джерела для отримання прибутку.

«Ми хочемо розробити стратегічний план розвитку для громад сіл Переспа, Любче, Козин та Рудка-Козинська, в якому буде закладено основні положення для розвитку краю та розробити спільну емблему, яка слугуватиме розпізнавальним знаком, своєрідним брендом для туристів. Сільські громади радо пристали на нашу ініціативу, тому надіюсь, що вона увінчається успіхом і той шлях розвитку громад, який обрали ми, стане прикладом не лише для всієї Волинської області, а й для громад усієї України», - каже Ірина Гайдучик.

Вже у цьому місяці задіяні громади зберуться на фокус-групі для розробки загального плану туристичних маршрутів, а навесні буде проведено перші промотори – обіцяють у Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН.

Проект «Через спільні інтереси та спільні дії до об’єднання громад» який був підтриманий Міжнародним фондом «Відродження за програмою «Громадянське суспільство та належне врядування».

Контакти

  • Людмила Вільчинська
  • Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН
  • [email protected]
  • (098) 9222616 (066) 1630008 (0332) 200032

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.