bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сучасна медицина для всієї України
24.12.2012

18 грудня 2012 року в Науково-практичному медичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України відбулась прес-конференція Благодійної фундації «Відкриті серця України», присвячена результатам проекту «Національна телемедична мережа».

У заході взяли участь виконавчий директор БФ «Відкриті серця України» Євген Полтенко, головний лікар Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України Володимир Жовнір, заступник головного лікаря Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України Надія Руденко та головний дитячий кардіоревматолог Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні Херсонської обласної ради Таміла Козіна.

Євген Полтенко ознайомив усіх присутніх з підсумками 1-го етапу створення національної телемедичної мережі. Зокрема, виконавчий директор Фундації зазначив: «Це дійсно проект національного масштабу, який об’єднує вже 17 медичних закладів у 16-ти регіонах України. Точки доступу до відеоконференцзв’язку було встановлено в лікарнях Херсона, Миколаєва, Запоріжжя, Донецька, Сімферополя, Дніпропетровська, Сум, Черкас, Чернігова, Вінниці, Житомира, Луцька, Львова, Івано-Франківська. Ці установи отримали сучасне мультимедійне обладнання і програмне забезпечення для організації телемостів з кращими дитячими клініками України та світу».

В свою чергу заступник головного лікаря Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, де також були встановлені точки доступу, Надія Руденко додала: «За допомогою телемедичних технологій ми маємо змогу проконсультувати пацієнта он-лайн, поспостерігати за його обстеженням, а також поспілкуватись з його лікарем».

Під час заходу також відбулося он-лайн включення засобами відеоконференцзв’язку вже облаштованих  регіональних закладів. До прес-конференції долучились представники Херсонської, Івано-Франківської, Вінницької, Донецької та Луцької лікарень.

Окрім цього, Євген Полтенко презентував плани щодо реалізації наступного етапу проекту – встановлення у вже існуючих точках обладнання, необхідного для трансляції даних з медичної апаратури (рентгенограм, знімків ультразвукової діагностики, комп’ютерної томографії та інших документів, що містять текст, знімки або графіку). Представник Фундації зазначив, що впровадження цих пристроїв дозволить своєчасно та правильно встановлювати діагноз, а також оперативно визначати лікувальну тактику. Виконавчий директор також оголосив, що на реалізацію ІІ-го етапу вже проводиться збір коштів в рамках благодійної передріздвяної акції «В гостях у Святого Миколая». Цей захід проходить  з 15 грудня 2012 року по 6 січня 2013 року в торгівельних центрах Києва, Вінниці, Одеси, Хмельницька, Миколаєва та Донецька.

Довідково:

Благодійна фундація «Відкриті серця України» - це об’єднання небайдужих людей доброї волі та безкорисливих прагнень. З 2009 року ми разом робимо добрі справи і змінюємо нашу країну на краще. Стратегічні напрямки діяльності Фундації: сприяння розвитку медицини в Україні шляхом поліпшення матеріально-технічного забезпечення медичних закладів; допомога категоріям населення, які знаходяться у групі ризику; реалізація освітніх і культурних програм; підтримка обдарованої молоді; створення умов для змістовного дозвілля дітей та молоді.

«Національна телемедична мережа» – проект БФ «Відкриті серця України». Його мета  -  укомплектування українських медичних закладів сучасним мультимедійним обладнанням і програмним забезпеченням для організації телемостів з кращими дитячими клініками світу та України. Проект є логічним продовженням розпочатої ще наприкінці 2010 року співпраці між Благодійною фундацією «Відкриті серця України» і Центром дитячої кардіології та кардіохірургії. Про початок реалізації проекту було анонсовано 27 жовтня 2011 року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.