bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майданчик для паркуру та стрітворкауту у Ковелі
05.02.2013

Понад 300 спортсменів займаються паркуром та стрітворкаутом у Ковелі, однак спеціалізованого місця для тренувань у місті і досі нема.

Наприкінці минулого тижня у Ковелі презентували напрацювання місцевих активістів та спортсменів, які займаються зазначеними видами спорту, за допомогою яких хочуть вплинути на владу, аби вона дала дозвіл на землю під будівництво майданчика для занять паркуром та стрітворкаутом.

Зустріч проходила за проектом «Створення якісної спортивної інфраструктури для сприяння фізичному розвитку молоді Ковеля». Він став одним із переможців обласного конкурсу адвокаційних ініціатив, який проводив Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив за фінансового сприяння міжнародного фонду «Відродження».

Паркур та стрітворкаут прийшли в Українську культуру порівняно недавно, однак швидкими темпами займають значну нішу та відокремлюються у окремі види спорту, які розвивають силу, спритність, сприяють веденню здорового способу життя та у великій мірі розвивають дисциплінованість. А от майданчик для занять паркуром – новинка для Волинської області. Та й загалом в Україні такі майданчики можна на пальцях перелічити. Спортсмени, яких у самому Ковелі налічується більше 300, змушені займатись у непристосованих для цього місцях і тренуються на шкільних спортмайданчиках, у парках та на примітивних брусах і перекладинах, які не пристосовані до цих видів спорту.

Аби продемонструвати владі, що спеціалізований майданчик – не якась там забаганка школярів, було проведено роботу по збору підписів на підтримку створення майданчика. Назбирали не мало, не багато – понад 1300 підписів, що повинно послужити вагомим аргументом для місцевої влади. Батьки підтримують цю ініціативу, адже зі створенням спеціального місця вони будуть знати, де зараз їх діти, що вони НЕ з пляшкою пива й цигаркою у сумнівній компанії сидять десь у під’їзді, а займаються спортом у безпечному місці під наглядом тренера.

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути» - сказав керівник проекту Сергій Дружинович і запропонував присутнім подивитись відео, на якому ковельські хлопці демонстрували свої вміння з паркуру та стрітворкауту.

І справді, відеоролики мали колосальний вплив на присутніх, в тому числі й на депутатів. Так, заступник ковельського міського голови Ігор Ярославович Прокопів запевнив, що вони підтримують таку ініціативу і готові сприяти її реалізації, проблема тільки в тому, що для надання дозволів на земельну ділянку під майданчик потрібно врегулювати правове поле функціонування майбутнього майданчика, оскільки немає жодних нормативних документів, які повністю регулюють створення подібних спортивних об’єктів.

Що ж до фінансового забезпечення майданчика, то за словами реалізаторів, наразі готується кошторисна документація й ведуться переговори з меценатами, деякі з яких вже зголосились надати фінансову підтримку. Зробити свій вклад можуть також усі небайдужі – відкрито рахунок для побудови майданчика, а у деяких школах поставлять скриньки для благодійних пожертв. Тому за фінансовий аспект ініціатори створення майданчика спокійні, залишилось тільки отримати усі необхідні дозволи від міської ради. Якщо на найближчій сесії рішення буде позитивне, то облаштувати майданчик обіцяють вже до літа.

Паркур – фізична дисципліна, в якій тренується подолання будь-яких перешкод на своєму шляху, за допомогою пристосування своїх рухів до навколишнього середовища.

Стрітворкаут – тренування на турніку, брусах, яке відбувається тільки на свіжому повітрі, так звана вулична силова гімнастика, в якій переважають вправи, що виконуються вагою тіла.

 

Контакти

  • прес-служба Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив
  • Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив
  • [email protected]
  • (098) 922-26-16
  • (066) 163-00-08
  • (0332) 72-38-03

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.