bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Євро-2016: найцікавіші моменти та рекорди
12.07.2016

10 липня 2016 року перемогою збірної Португалії завершився 15-й найпрестижніший континентальний футбольний чемпіонат серед національних збірних. ГУРТ вирішив нагадати читачам найцікавіші моменти Євро-2016, яке запам’яталося яскравими футбольними та навколофутбольними моментами.

Несподіванки Євро-2016

Цьогоріч у фінальній частині Євро-2016 вперше взяли участь 24 команди. На чемпіонаті дебютувало декілька команд, які спромоглися здивувати футбольну спільноту та пробитися до 1/8 фіналу континентального чемпіонату – це збірні Уельсу, Ісландії, Словаччини та Північної Ірландії. Збірна Уельсу дісталися аж до півфіналу.

Футбольні вікінги

Попри успіх збірної Уельсу, поціновувачів футболу здивувала інша команда. Можна без сумніву стверджувати, що найбільшу любов вболівальників протягом Євро-2016 цілком заслужено отримала збірна Ісландії, яка спромоглася показати неймовірно високий результат як для невеликої острівної країни з населенням 300 тис. та командою, яка складається не із іменитих футболістів. Вікінги сенсаційно дійшли до чвертьфіналу, попередньо вибивши зі змагань збірну Англії. Не зважаючи на поразку від збірної Франції у чвертьфіналі, збірна Ісландії провела феноменальний турнір. До речі, на Євро-2016 Ісландію приїхали підтримати 15% жителів цієї країни.

Найбефектніша перемога: збірна Ісландії у матчі з Австрією

Перша перемога збірної Ісландії на першому для неї чемпіонаті Європи. У матчі з Австрією ісландці забили на останній хвилині зустрічі, що дозволило їм вийти з групового етапу на другому місці.

Кращий гравець групового етапу

Своєму яскравому виступу збірна Уельсу багато в чому зобов’язана лідеру команди Гарету Бейлу, який заслужено отримав звання найкращого гравця групового етапу. Валлійський форвард забивав у кожному матчі, що до нього вдавалося лише п’ятьом футболістам.

Найкращий бомбардир та гравець Євро-2016

Найбільш результативним форвардом цьогорічного Євро-2016 став молодий гравець збірної Франції. Антуан Грізманн із 6-ма голами у своєму активі зайняв першу сходинку у списку найкращих бомбардирів. Крім того, УЄФА визнало визнало його кращим гравцем минулого чемпіонату Європи з футболу

Найкращі вболівальники Євро-2016

Збірна Північної Ірландії продемонструвала гідний результат, однак ще більшого успіху досягли її фанати. Вболівальники маленької Північної Ірландії  продемонстрували, як потрібно підтримувати національну збірну. За бездоганну поведінку на Євро-2016 вболівальники збірної Північної Ірландії отримали нагороду – медаль Гран Вермей від мера французької столиці. Крім того, варто відзначити натхненну підтримку ірландськими вболівальниками своєї збірної. Ірландці прославилися виконанням пісні Will Grigg’s on fire на честь бомбардира команди Уілла Грігга, який проте не зіграв жодної хвилини на чемпіонаті.

Ганьба Євро-2016: російські вболівальники

Поведінка найагресивніших «вболівальників» із різних країн вже традиційно викликає осуд справжніх прихильників футболу, однак російські фанати цього року найбільше «прославилися». Євро-2016 запам’яталося вибухом жорстокої агресії з боку росіян. Вони влаштували сутички з англійцями в Марселі перед матчем Англія – Росія, потім напали на англійців безпосередньо на стадіоні. У результаті такої ганебної поведінки троє росіян отримали від одного до двох років ув’язнення, а ще двадцятьох депортували з Франції.

Прощання Євро-2016: Златан Ібрагімович

Легенда світового фуболу Златан Ібрагімович оголосив про завершення кар'єри в збірній. 34-річний Златан провів за збірну Швеції 115 матчів і забив 62 голи. Матч зі збірною Бельгії під час групового етапу став для нього останнім у футболці національної збірної.

Фінал Євро-2016

Фінальний поєдинок між збірними Франції та Португалії завершився перемогою португальської збірної. Матч для переможців був надскладним, адже на початку матчу лідер збірної Кріштіано Роналду отримав травму, внаслідок чого був змушений залишити матч. Однак Португалія все-таки здобула перший титул чемпіона Європи в історії, ставши першою збірною, яка перемогла на Євро, не вигравши жодного матчу на груповому етапі.

Рекорди Євро-2016

  • Півзахисник португальської збірної Ренату Саншеш став наймолодшим гравцем, який коли-небудь брав участь у фіналі. Зігравши у віці 18 років і 328 днів, він побив рекорд свого партнера по збірній Кріштіану Роналду, якого в 2004-му було 19 «з хвостиком».
  • Вперше фінал чемпіонату Європи обійшовся без голів в основний час
  • Капітан збірної Португалії Кріштіану Роналду став першим футболістом, який забивав на чотирьох чемпіонатах Європи.
  • 2 427 303 – стільки вболівальників відвідало матчі чемпіонату Евро-2016, в середньому по 47 594 глядачів на кожній грі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.