bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Транскордонна співпраця набирає обертів
26.11.2008

Впродовж останніх 5-ти місяців працівники виконавчих органів Луцька, Львова, Івано-Франківська та Любліна працювали над створенням спільних партнерських проектів, які готуються до подання на конкурс в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства (ENPI – «Програма партнерства та добросусідства Польща – Україна – Білорусь»). Таку можливість забезпечила адміністрація міста Люблін спільно з Міністерством закордонних справ Польщі в рамках проекту «Ключові проекти для розвитку транскордонного співробітництва Любліна – Луцька – Львова – Івано-Франківська».


Результатом спільної роботи стали 5 напрацьованих проектів у різних тематиках: туризм, охорона навколишнього середовища, культура, підприємництво та добре управління. Всі проекти, маючи практичну складову, важливу для розвитку кожного міста, в першу чергу мають на меті поглибити транскордонну співпрацю між містами.
Міста, які найкраще зарекомендували себе в тому чи іншому напрямі, отримали можливість подавати проекти на конкурс від свого міста як ведучий партнер.

Серед міст-учасників проекту Люблін (Республіка Польща) подаватиме заявку на проект «Професіоналізація кадрів органів місцевого самоврядування міст Любліна, Луцька, Львова, Івано-Франківська в рамках транскордонної співпраці», метою якого є підвищення рівня кваліфікації працівників органів місцевого самоврядування партнерських міст. Також Люблін залишив за собою право подати проект «Формування підприємницьких ініціатив серед студентської молоді через розвиток регіональної транскордонної співпраці». Луцьк на рівні з іншими містами проекту буде залучений до обох проектів та всіх заходів, які відбуватимуться в їх рамках.

Місто Львів подаватиме два проекти в рамках пріоритетів культура та охорона навколишнього середовища. В рамках проекту по культурі планується створення у місті Львові медіатеки. Луцьк, за умови успішно реалізованого проекту, отримає технічну документацію на створення медіатеки в одній з бібліотек нашого міста. В проекті «Охорона безпритульних тварин у містах Люблін – Луцьк – Львів – Івано-Франківськ» планується реконструкція у Львові притулку для тварин.

Місто Луцьк керуватиме проектом «Відновлення та підвищення туристичної привабливості об’єктів історичної спадщини Луцька, Львова, Івано-Франківська та Любліна». В рамках проекту заплановано відновлення та реставрація одного з історичних об’єктів в старій частині міста Луцька, а також створення технічної документації на відновлення одного з історичних об’єктів в кожному українському місті-партнері проекту.

Люблін забезпечить передачу досвіду закордонним колегам та посприяє у залученні до реалізації проекту західних експертів.
На заключній конференції, яка відбулась 24-го листопада, модератори робочих груп розповіли про виконану роботу та проекти, які вони розробили. Керівництво чотирьох міст позитивно відзначило результати проекту, як черговий великий крок у напрямку поглиблення співпраці між містами для вирішення місцевих проблем.
Варто відзначити, що даний проект став практичним втіленням Стратегії транскордонного співробітництва Люблін – Луцьк – Львів – Івано-Франківськ, яка була підписана у листопаді 2007 року в Любліні.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.