bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Львівська міська рада демонструє співпрацю…   

Львівська міська рада виявила бажання та розуміння сприяти інформуванню пересічних громадян про можливість одужання з алкоголізму! Шляхом виготовлення та розміщення соціальної реклами у вигляді біг-бордів.

Із слів Директора Українського Центру Обслуговування Анонімних Алкоголіків, - “ми щиро вдячні за взяту ініціативу! Приємним є те, що Львів’яни демонструють усій Україні, - чудовий приклад розуміння та співпраці…”



Від себе додам:
- це визнання дієвості програми одужання з алкоголізму.

Коментарі

Кушнір Тарас   5035 днів тому   #  

http://lh3.ggpht.com/_Nk077FW_mAs/TCrH5XRjtNI/AAAAAAAABVo/jpDjaA2bFWs/s640/DSC01322.JPG

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5035 днів тому   #  

http://lh3.ggpht.com/_Nk077FW_mAs/TCrH5A0kGUI/AAAAAAAABVg/-9hWBgLFe3E/s640/23062010%28011%29.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5035 днів тому   #  

http://lh6.ggpht.com/_Nk077FW_mAs/TCrH5sTdrWI/AAAAAAAABVs/U_YH3K6V-kc/DSC01322_1.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5034 дні тому   #  

... а поважний Донор “у задумі”, все думають, гадають та дискутують на тему “потрібна ЇМ, оце таким важним, якась освіта у галузі узалежнення чи ні?”, - свідомі люди, знаючи справу - співпрацюють…

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5034 дні тому   #  

... от мене цікавість "пре": "хто з прогресивних Донорів - перший відгукнеться?" Хто з шанованих Донорів зацікавиться запровадити в життя "Освіту з питань узалежнень"?

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5034 дні тому   #  

Тарасе, майже рік тому під час освітнього семінару про аспекти узалежнення від алкоголю та методи виздоровлення для представників ЗМІ, який Ви організовували у Львові, Ви й Ігор говорили, що у разі необхідності можете приїхати в інший регіон і розповісти громаді про программу, про свій досвід тощо. Хочу спитати: все залишилось у силі? Приступаємо до підготовки відповідного проекту й хотіла уточнити це питання.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5032 дні тому   #  

п.Лілія, все залишається в силі!!!

Як і говорилося раніше, було подано три проекти у різні фонди власне з акцентом на освіту з питань узалежнень... на превеликий жаль жоден не був підтриманий :-((

Напрошується висновок: Донори у даному питанні не дотримуються власної мети… власних декларацій цілей та завдань...
Оскільки усі донори в Україні декларують сприяння демократії, становленню держави і т.д. і т.п… але, жоден Донор в Україні не хоче підтримувати ініціативи “освітніх проектів з питань узалежнень…???
Погодьтеся, що п'яним натовпом, легше маніпулювати!... (вибори різних рівнів і т.д.) - І це таку демократію потрібно Україні?

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5032 дні тому   #  

Дякую, Тарасе. Тоді будемо писати. Відповідь отримаємо до 15 вересня. Тоді із цього приводу відпишусь Вам.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5023 дні тому   #  

http://lh5.ggpht.com/_Nk077FW_mAs/TEyPegGWGrI/AAAAAAAABWc/oZQe4pve7-k/s512/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%8F%D1%87%D0%BA%D0%B0.JPG

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4987 днів тому   #  

скопійовано з Форуму сторінки
http://aa.lviv.ua/ua/forum.htm?show=msg&t=26&f=10

"Мої щирі поздоровлення Львівянам - аовцям! Ви зробили добру справу, і це дасть свої плоди. Наприклад, у Росії, у м. Набережні Челни стоїть великий біг-борд Анонімних Наркоманів, завдяки якому люди, що страждають, мають змогу звернутися до Співдружності NA.
У листі розсилки, який я сьогодні отримав, була така фраза: "Знаю що реакція буде різною, та широко дискутуватися..." Вважаю, що світовий досвід розповсюдження ідей АА свідчить про те, що ми МОЖЕМО "нести це посилання", як нам завгодно, але дотримуючись здорового глузду та Традицій АА, особливо Традицій 11 та 12. У Америці, Австралії та інших країнах із розвинутим АА, Анонімні знімають відеоролики (тобто рекламу) та крутять її на ТВ. Також вони друкують розклад груп та їх телефони у місцевих газетах.

Із любов'ю в служінні,
Ілля Т, Запоріжжя

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   4982 дні тому   #  

Признаюсь - с каждым месяцем все больше завидую Львову. Не взирая НИ НА ЧТО им повезло с местными властями. Поверьте...
Ну и "владе", соответственно, повезло с "громадой". Чего не могу сказать о других регионах.
Скорее всего менталите региона все же сказывается.
Молодцы, ребята!

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4965 днів тому   #  

Тарасу Кушніру: Тарасе, будь ласка, внесіть до своїх планів на 2-гу половину жовтня дводенну поїздку до Комсомольська (Полтавська обл.) на 2 особи: Ви і один із членів АА. Всю іншу інформацію - трохи пізніше ел.поштою і по телефону.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4965 днів тому   #  

P.S. Місто Комсомольськ (в особі ГО "Центр "РОДІС") запрошує програму "12 кроків" (у Вашій особі, Тарасе).

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4959 днів тому   #  

Міська рада вирішила запровадити в Україні нововведення... хоча цивілізована Європа давно так живе...

«Коли українці спиваються, а фірми, які на цьому наживаються, намагаються якось одурманювати людей, алкоголю не має бути хоча б в такий час, коли люди відпочивають», – заявив 27 вересня міський голова Львова Андрій Садовий, коментуючи рішення виконкому Львівської міськради, яке забороняє продаж алкогольних напоїв у місті від 22.00 до 10.00.

"Перед тим, як приймати це рішення, ми порадилися з владиками усіх наших Церков. Також я це питання проговорив з головою обласної державної адміністрації, проконсультувався з прокурором. Це нормальна європейська практика, коли алкоголь вночі не продається. Будь ласка, можна піти в заклад громадського харчування, якщо є така нагальна потреба. Але вільного продажу в Європі немає вночі", – сказав Андрій Садовий.

Він наголосив, що Україна – чи не остання країна в Європі, де є "такий розгул алкоголізму".

"Я б хотів, щоб Львів показав приклад і за прикладом Львова пішли інші українські міста. Нам потрібні здорові українці і здорова нація", – наголосив міський голова.
http://zaxid.net/newsua/2010/9/27/173405/

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4959 днів тому   #  

решение хорошее, но... не законное. Я смотрю не с моральной точки зрения а со стороны закона. Это прямое вмешательство органов самоуправления в частный бизнес, что по сути недопустимо. Такие решения должны приниматься на уровне ВР или любой ПП в суде даст больших "тилюлей" за такие решения. Притом на местном уровне власти не имеют право назначать какие-либо санкции за решения местной власти, ибо это не предусмотрено ни в одном кодексе.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4959 днів тому   #  

...і не буде ніколи, якщо цього не розпочати, показати приклад а тоді "царьки" дупутитати соізволять прийняти відповідний закон...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4959 днів тому   #  

угу, значит по мнению мера, купить ночью простому смертному нельзя, а вот пойти и нажраться в любой бар можно..... оригинальная логика..... Мер просто "прощемил" торговые точки в пользу баров, чем нарушил не только закон "про местное самоуправление" но и много указов антимонопольного комитета.... Хотя фраза "посоветовался с церковниками....." убивает, тоже мне "эксперты" по бизнесу и морали....

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4959 днів тому   #  

...будучи у Мальме (Швеція), у перший же вечір нам, відважним туристам, які хотіли все одразу побачити, звісно на вечерю забракло часу. та схаменувшись увечері ми пішли на пошуки супермаркету. На пре велике наше здивування продуктові магазини там працював тільки до 20.00... А от нічний ми знайшли тільки один, і той працював тільки до 22.00. І з алкоголю там було тільки пиво і тоніки...

На наші запитання: Чому так? Різні люди давали однакову відповідь: "А нам не потрібно в ночі їсти. Ми у ночі спимо..."

А "щеміти" треба, оскільки люди деградують. Єгоре а за бізнес не переживай, він в любому випадку своє візьме...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4959 днів тому   #  

Вы уверены, что люди деградируют только от того, что спиртное продается после 22-00? :)))) по крайней мере вызывает улыбку. после 22-00 где то 70% магазинов уже закрыты, киоски по факту не могут продавать ничего крепче чем пиво (согласно закона), а супермаркетов не так уж и много, что-бы "затарить" всех желающих употребить. Попробуйте съездить в Голландию)))) там и покурить можно. Технически эту проблему решить можно, но не такими предвыборными решениями. (я считаю, что это чистой воды популизм). А бизнес и сам загнётся после нового налогового кодекса))) Если внедрять какие либо ограничения, взятые с Европы - нужно как минимум утверждать такие решения на уровне ВР. А если какому-то меру понравится Голландия и разрешит курения гашиша? Типа так в Европе принято?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4959 днів тому   #  

что-бы не быть балаболом, обосную свою позицию. Я действительно считаю, что то решение, которое принял мер - предвыборное. Как что-то не так - сразу начинают пинать ПП. Притом без всякого сожаления, мотивация всегда одинакова - они барыги и во всем виноваты. Старая совковая позиция искать крайних. Давно уже принято, что самыми крайними и беззащитными у нас являются ПП. Возникают проблемы с "ночными гульками" подростков - закрыть все ночные клубы, школьник играет на компе или не дай Бог ему "поплохело" за компом и эту проблему раздули журналисты - закрыть все компьютерные клубы, дети с пивом - прижать к ногтю всех ПП с подакцизным товаром и так до бесконечности.....

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4959 днів тому   #  

а как давно вы включали зомбоящик? тотальная реклама спиртного, от пива до водки, полное отсутствие социальной рекламы по поводу опасностей алкоголя-табака (разве что реклама новых чудо-препаратов, ты бухаеш или куришь - скушай таблеточку и сразу очистятся лёгкие и выздоровеет печень). Тотальная зомбилизация: без пива нету дружбы, пива на всех хватит, футбольные стадионы без алкоголя пустые, бедных водолазов от ящика водки не оторвешь, на пикник только с ящиком водки...... и с полной тарой не возвращаться :)) Как давно вы видели ролик отдыха на природе где играют в волейбол или бадминтон?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4959 днів тому   #  

а не задавались вы вопросом что мы не там роем? влом родителям "буром" встать и тотально запретить рекламу по зомбоящику и особенно наглядную рекламу на бигмордах и в магазинах? В супермаркетах в обязательном порядке создать отдельные секции (притом с фейс-контролем входящих и не просматриваемые снаружи) отделы по продаже алкоголя-табака, в маленьких магазинах убрать такую продукцию с "главных мест" и переместить внутрь магазинов (как вариант такая продукция может занимать не более 5% пространства магазина), многократно увеличить штраф за распитие алкоголя на улицах (реально убрать выпивающих пиво и водку с общественных мест)

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4959 днів тому   #  

а вот тогда можно типа ограничивать время продажи.... толку от такого решения - ноль целых, ноль десятых. Извините, но ЭТО МОЯ ТОЧКА ЗРЕНИЯ.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4958 днів тому   #  

Як виявилося Львів не перший... а третій!
«Думаю, що таку ініціативу підтримають інші міста України, адже на Вінниччині та у Севастополі, де вже діють такі заборони, рівень злочинності впав», – сказав Броневицький.
http://zik.com.ua/ua/news/2010/09/27/247035

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4958 днів тому   #  

Тарас, не мешайте мух с котлетами)))) Ни один запрет не решает проблем. У нас в стране наркотики вообще запрещены - наркоманов стало меньше? Проблема не в том, что есть алкоголь и когда он продается, проблема в том, что его активно рекламируют и употребляют. Рекламируют по факту наркотик, который добросовестно выжигает мозг и уничтожает организм человека, а по факту: попробуйте показать как именно умирают мозги и в натуре покажите последствия. Вот тогда чиновники взвоют, что это незаконно и негуманно и влияет на психику (тех же подростков). Эта проблема должна решаться на уровне государства иначе просто будет очередным фарсом перед очередными выборами.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4958 днів тому   #  

данная дискуссия натолкнула на одну интересную мысль. Об обратной стороне медали. Просматривая многочисленные лекции по алкоголю можно прийти к одному знаменателю - алкоголь прекрасно "вырубает" мозг. То есть логику, инициативу и здравомыслие. Водка для такого способа годится плохо, сложно контролировать да и подростки не будут употреблять. А вот пиво и слабоалкоголка упакованная в красивую тару - как раз самое то))) Не зря ведь сейчас массовое зомбирование по пиву идет. Может это не проблема а просто средство контроля толпы?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4958 днів тому   #  

http://picasaweb.google.com/lh/photo/QXMzrZBxyO7yZea_tJ1GQQHNWVa9Klz7K8HRa7P_l60?feat=directlink

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4958 днів тому   #  

<table style="width:auto;"><tr><td><a href="http://picasaweb.google.com/lh/photo/QXMzrZBxyO7yZea_tJ1GQQHNWVa9Klz7K8HRa7P_l60?feat=embedwebsite"><img src="http://lh3.ggpht.com/_utBVH8h_MAU/TKMN5JUr_nI/AAAAAAAAAGs/HZaI0mUOHpI/s400/Demotovator%20%28343%29.jpg" /></a></td></tr><tr><td style="font-family:arial,sans-serif; font-size:11px; text-align:right">Альбом: <a href="http://picasaweb.google.com/112615381296173986103/DropBox?authkey=Gv1sRgCJTM7Iqgr9TC_QE&feat=embedwebsite">Добавленные</a></td></tr></table>

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4958 днів тому   #  

http://picasaweb.google.com/lh/photo/QRiQTXqepy8JGO7NV_fXxgHNWVa9Klz7K8HRa7P_l60?feat=embedwebsite

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4958 днів тому   #  

http://lh5.ggpht.com/_utBVH8h_MAU/TKMTlHR1cXI/AAAAAAAAAG8/xE1Bg-NpAc0/s400/Demotovator%20%28204%29.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4957 днів тому   #  

Егор, свежее по поводу "эта проблема должна решаться на уровне государства": "Вице-премьер-министр Владимир Сивкович одобряет введение в ряде регионов запрета магазинам, ларькам и супермаркетам торговать алкоголем в ночное время..." Подробнее: http://news.mail.ru/inworld/ukraina/politics/4511587/

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4957 днів тому   #  

Тарасу Кушніру: Не можу відшукати у себе Вашу ел.адресу и № моб.тел. :-( Напишіть мені, будь ласка, будь-яку дещицю, щоб я Вас "запеленгувала" у своїй поштовій скринці.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4957 днів тому   #  

угу... а столовые ножи продавать только при наличии справки от психиатра. А вдруг кого зарежет? Тоже мне запрет - зайди в любую круглосуточную аптеку и купи бутылку "лечебного" бальзама. Он кстати дешевле водки :Р

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4899 днів тому   #  

У Комсомольську міська влада і громадськість учора теж продемонстрували готовність до співпраці
[URL=http://www.radikal.ru][IMG]http://i023.radikal.ru/1011/1b/1e1f75177865.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.radikal.ru][IMG]http://s012.radikal.ru/i319/1011/c0/5a9d60e93f35.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.radikal.ru][IMG]http://i038.radikal.ru/1011/01/5807383f512e.jpg[/IMG][/URL]

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4887 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=9EvGpQtxo9Q

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4865 днів тому   #  

А цей біл-борд я побачив на залізничному вокзалі м.Львова.
(фото мобілкою, якість.. бажає бути кращою)
Але факт!... чиновники Львівської міської ради дотримуються слова!?
Молодці!

http://lh6.ggpht.com/_Nk077FW_mAs/TRyz2HpRSSI/AAAAAAAABsM/n-u7xrIFw0k/09122010.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4865 днів тому   #  

Точно, э такий. Наш завідувач сектором по роботі з молоддю біля нього прямо сфотографувався
[URL=http://www.radikal.ru][IMG]http://i060.radikal.ru/1012/52/9e635ec8eb83.jpg[/IMG][/URL]

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4788 днів тому   #  

Вчора, у Львові, на проспекті Червоної Калини, я помітив черговий факт співпраці.
https://lh6.googleusercontent.com/_Nk077FW_mAs/TYIV-fqaOvI/AAAAAAAABzU/qdwz3y7FKQs/s640/16032011%28007%29.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/_Nk077FW_mAs/TYIWmKWkd6I/AAAAAAAABzY/1oqII1GOVrk/s512/16032011%28008%29.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4788 днів тому   #  

Тарасе, твоя заслуга?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4788 днів тому   #  

... та як сказати... взагалі то ні... просто одній людині, я "не культурно" тицьнув пальцем на певні двері та розповів що потрібно сказати і як треба зробити...

Я подібне бачив неодноразово у Польщі. Мене вражало, що люди, які далекі від проблеми алкоголізм, відносяться до цієї проблеми з розумінням. І простими рекомендаціями (як це зробив Я) допомогти доносити ідею, до того, хто все ще страждає...
Я говорю про таке відношення недотичних до проблеми людей, які не присвячують цій темі багато часу та сил, а просто сприяють давати інформацію там, де можливо, там де доступно, там де легко і не ускладнювати нікому життя... просто підсказати, просто дати інформацію...

Я сподіваюся що цей біл-борд та інша соціальна реклама, дасть змогу задуматися не одній людині, і ми колись прочитаємо наступну історію людської зміни, таку як Історія Тані https://gurt.org.ua/articles/6217/

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4707 днів тому   #  

Як не дивно, але співпраця і надалі продовжується...
Цей біл-борд розташовано на проспекті Червоної Калини (район Сантабарбара)
https://lh3.googleusercontent.com/-W_8IrL4HoyY/Te1FlL2pJWI/AAAAAAAACBU/LXolJnkm8K0/s640/Sychiv.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-hPF1Qmz3jpQ/Te1FmFMj7XI/AAAAAAAACBk/BHR57E6XtqU/s640/04062011%252528002%252529.jpg

А цей на проспекті Чорновола
https://lh4.googleusercontent.com/-KkzYpWSPoEY/Te1FnmI0ejI/AAAAAAAACB4/O-2rF-J3Uw8/s640/06062011%252528009%252529.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4707 днів тому   #  

Ось ще мені переслали інший ракурс біл-борда на проспекті Чорновола:
https://lh5.googleusercontent.com/-aPoH2TpuNNE/Te1FmOQjJSI/AAAAAAAACCQ/CdR9Jzo6qIg/s640/06062011%252528002%252529.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4670 днів тому   #  

... і обласна Рада теж... хоча більш по "горбачовськи"... - судячи з повідомлення у пресі та відсутності інформації на сайті ЛОДА...

Львівська обласна рада ухвалила «Комплексну програму профілактики і запобігання поширенню пияцтва та алкоголізму серед населення Львівської області на 2011 – 2014 роки. «За» проголосували 77 із 98 присутніх.
http://news.lvivport.com/polityka/10139-lvvshina-otrimala-programu-borotbi-z-alkogolzmom.html

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4645 днів тому   #  

Приємно був здивований побачивши при в"їзді у Львів (кільце АС-2) черговий біл-борд... як свідчення свідомості та розуміння важливості проблеми... - простими працівниками Львівської міської ради...
Незнаю усіх деталей, але я вдячний працівникам ЛМР, що не погордили та не задерли носа, - а знайшли порозуміння із групами взаємодопомоги АА...
на відміну від функціонерів фонду відродження... які у свою чергу "тупо" ігнорують освіту та профілактику з питань алкоголізму в Україні...

https://lh5.googleusercontent.com/-QdguPWCAmSY/Tj6o2K7uZuI/AAAAAAAACFo/uPtaJVAQ_eE/s640/07082011%252528005%252529.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4634 дні тому   #  

https://picasaweb.google.com/lh/photo/n5tDxRODcz6AOe5JlJUVbg?feat=directlink

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4634 дні тому   #  

https://lh4.googleusercontent.com/-oXwzzZlrCfw/Tk3zt-NHD-I/AAAAAAAACF8/F4h0KTuapJs/Zdj%2525C4%252599cie004.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4414 днів тому   #  

... а тим часом працівники Львівської міської ради, розуміючи проблему дотримуються своїх словесних обіцянок, а саме:

https://lh5.googleusercontent.com/-TZ38mR68VCQ/T29oL9gOWMI/AAAAAAAACg8/O1Ono7cHXj8/s640/08032012%2528001%2529.jpg

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.