bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Освітній візит до Варшави в рамках тренінгів із соціальної комунікації    

Із задоволенням згадую Варшаву, освітній візит в Польщу в рамках співпраці між представниками неурядових організацій та мас-медіа. В перший день учасники проекту зустрілися в офісі Гельсинського Фонду із прав людини та разом із Ленуром Керімовим обговорили питання прав людини в демократичній державі. Ми переглянули фільм славетного правозахисника та вченого Марка Новицького.Права людини повинні стати таким же навиком, як вдягатися та чистити зуби. Це особливості менталітету європейських людей, які знають, як захищати свої права. Люди мають свою гідність та честь і відстоюють порушені права та свободи. Наступного дня Масей Новицький розповів про відомий в Європі фестиваль документального кіно “Watch dogs”. Ми дивилися дуже цікаві фільми. Особливо мене вразили фільми про війну між Індією та Пакістаном та про покарання повій та коханок німецьких солдатів після закінчення Другої Світової Війни.
Візит на телеканал Polsat залишив чимало позитивних вражень. Учасники проекту мали змогу побачити наживо всю “кухню телебачення” і навіть відвідати політичне шоу.
Розмова із Мартіном Войцеховським справила на мене дуже сильне враження. Це відомий журналіст із “Газети Виборчої” - газети, яка із дисидентської листівки стала поважним виданням, яке користується прихільністю читачів навіть в еру Інтернету! Діяльність Мартіна - це доказ високого професіоналізму та поваги до читача. У той же день ми відвідали Відділ Суспільних Акцій та зустрілися із пані Доротою Фрончак, яка привертає увагу до таких важливих проблем, як наприклад, акції “Народжувати по людськи”. Завдяки “Газеті Виборчій” поляки знають, які пологові будинки порушують права матерів, де погані умови, де лікарі не надають гідну допомогу. Це дуже гарна форма громадянського контролю. Ввечорі ми відвідали Інститут польского репортажу в дуже креативному кафе. За кавою та смачними тістечками ми спілкувалися із журналістами та випускникам Інституту.
Я дуже задоволена, що потрапила на День Працюючого Волонтера в Варшаві в рамках Року Волонтера в Європі. В Польщі дуже розвинені волонтерство та соціально відповідальний бізнес. Кожне підприємство виховує своїх волонтерів для добрих та корисних дій. Сподіваюся використати їх досвід в своїй роботі.
Проте більше всього мені сподобалася доповідь Марії Келлер Хамели із фундації “Нічиї діти”. Це і психологічна допомога жертвам насильства в сімї, і безпека дитини в Інтернет - просторі.
Останньою, на мій превеликий жаль, крапелькою в позитивному коктейлі від центру “АХАЛАР” та польських колег стала зустріч із Агнешкою Коморовською із EEDC та її розповідь про громадянське суспільство та дуже цікаві проекти НУО із мас-медіа.
Я буду ще довго згадувати свої польські мандри та сподіваюся, що продовження буде незабаром. У мене в цьому році дуже насичене життя. Життя, яке наповнене сенсом та прагненням бути корисною для суспільства….Чого і вам бажаю!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.