bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Вища політична школа. Відгук   

http://www.bogdanovich.org.ua/32


В 2010 році Центр політичної студії та аналітики започаткував курс навчання молодих лідерів «Вища політична школа», учасником якого мені пощастило бути. Складався він з трьох семінарів:
1. «Політичні ідеології та базові цінності», що відбувся за підтримки Фонда Конрада Аденауера;
2. «Україна у світі: зовнішня політика, економічна інтеграція, колективна безпека», що відбувся за підтримки Фонда Фрідріха Наумана;
3. «Верховенство права: внутрішня політика, громадянське суспільство, правосвідомість», що відбувся, знову ж таки, за підтримки Фонда Конрада Аденауера.

Семінари проходили у різних регіонах України: в Київській області, в Чернігові, в Карпатах. Складались вони як з теоретичних частин (лекцій) так і з практичних завдань (робота в групах). Як лекції, так і практичні завдання, були дуже цікаві і пізнавальні.

Окрім нашої, центральної, групи, було ще три – західна, східна і південна. По закінченню третього семінару нам було запропоновано шляхом рейтингового голосування визначити сім осіб, що мали взяти участь у заключному, четвертому семінарі «Тренінг розвиток лідерських якостей: як організувати та провести семінар на місцевому рівні». Таке саме голосування відбулося і в інших регіонах.

Останній семінар пройшов вже в 2011 році, за підтримки Благодійного фонду Богдана Гаврилишина. По суті, на нього самими же учасниками ВПШ були відібрані кращі з кращих. Дійсно дуже цікаві люди, просто спілкування з якими було неймовірно цікавим і корисним. Але не обійшлося і без деструктивних елементів. Дійсно, кожен з учасників заключного етапу Вищої політичної школи був лідером, але не всі використовували лідерські якості на благо, для деяких лідерство було самоціллю. І коли такий деструктивний самолідер виявлявся в одній з тобою робочій групі – робота зупинялась. Але це дрібниці.

Взагалі ж, після проходження всіх етапів, в мене залишилось багато позитиву, нових друзів, знань та навичок.

Хочеться відмітити високий професіоналізм організаторів, доповідачів та тренерів.

Наскільки мені відомо, найближчим часом планується новий набір у Вищу політичну школу, так що усім раджу спробувати свої сили. До того ж, участь у ВПШ є абсолютно безкоштовною.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.