bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Нова порада тижня для користувачів Інтернету   

Чи безпечні загальнодоступні комп’ютери в бібліотеках, кафе, аеропортах та інших громадських місцях?

Все залежить від того, як їх використовувати! Для захисту особистої або фінансової інформації скористуйтесь 5 порадами щодо безпеки при роботі на загальнодоступному комп’ютері.

Не зберігайте свої облікові записи для входу у систему. Після завершення роботи обов’язково скористуйтеся функцією завершення сеансу роботи із веб-узлом. Просто закрити вікно або ввести іншу адресу недостатньо. Багато програм (особливо програми для обміну миттєвими повідомленнями) мають функцію автоматичного входу до системи, яка зберігає ім’я користувача та його пароль. Відключить цю функцію, аби ніхто, крім вас, не міг ввійти до системи.
Не залишайте без нагляду комп’ютер із важливою інформацією на екрані. Завершивши роботу на загальнодоступному комп’ютері, скористайтеся функцією виходу із системи у всіх програмах та закрийте всі вікна, в яких можуть бути відображені ваші конфіденційні дані.
Замітайте свої сліди. В Internet Explorer та інших веб-оглядачах, зберігаються відомості про пароль користувача та історія всіх відвіданих ними веб-сторінок, навіть якщо він закрив їх та вийшов із системи.
Відключення функції збереження паролю. Перед відкриттям веб-сторінки в оглядачі Internet Explorer відключіть функцію збереження паролю:
— В Internet Explorer відкрийте меню Сервіс та оберіть пункт Властивості оглядача.
— Відкрийте вкладку Зміст та натисніть кнопку Автозаповнення.
— Зніміть обидва прапорця, які мають відношення до паролів.
Видалення тимчасових файлів Інтернету та очистка журналу. Завершивши роботу на загальнодоступному комп’ютері, видаліть всі тимчасові файли та очистіть журнал користування Інтернетом.
— В Internet Explorer відкрийте меню Сервіс та оберіть пункт Властивості оглядача.
— На вкладці Загальне у розділі Тимчасові файли Інтернету натисніть кнопку Видалити файли, а потім — Видалити «Cookie».
— У розділі Журнал натисніть кнопку Очистити журнал.
Перевіряйте аби вам не підглядати через плече. Працюючи на загальнодоступному комп’ютері, стежте за шахраями, які підглядають через плече, як ви вводите секретні паролі, щоб потім отримати доступ до ваших даних.
Не вводьте важливу інформацію на загальнодоступному комп’ютері. Ці засоби забезпечать деякий захист від хакерів, які можуть скористатися комп’ютером після вас.
Але професійний зловмисник може встановити на загальнодоступному комп’ютері спеціальне програмне забезпечення, яке буде записувати кожний натиск на клавіші, а потім відправляти йому дану інформацію електронною поштою.

У такому випадку зловмисник все рівно отримає доступ до інформації, якщо навіть ви її не зберігали або стерли сліди.

Щоб дійсно бути у безпеці, не вводьте номер кредитної картки, а також будь яку іншу фінансову або важливу особисту інформацію на загальнодоступному комп’ютері.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.