bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Глобальна боротьба з надмірним споживанням алкоголю стартувала   

За глобальну боротьбу з алкоголізмом
63-я Генеральна асамблея з охорони здоров’я — найвищий орган ВООЗ – завершила роботу в Женеві в Палаці Націй (друга після Нью-Йорка резиденція ООН) прийняттям довгоочікуваного документу. Це Глобальна стратегія зменшення негативного впливу споживання алкоголю.
Алкоголь є третім основним фактором ризику передчасної смерті та хвороб у світі. Експерти ВООЗ підрахували, що 2,5 млн. людей у світі померли у 2004 році від хвороб, спричинених алкоголем, включаючи 320 000 молодих людей у віці від 15-ти до 29-ти років. Саме тому провідні експерти розробили глобальну cтратегію, котру нарешті прийняли на 63-й Генеральній асамблеї ВООЗ. Отмар Клойбер, представник Всесвітньої медичної асоціації із Німеччини, в коментарі сказав, що «ВООЗ не повинна бути під впливом фінансових інтересів алкогольних компаній чи країн, в яких економіка залежить від алкопродуктів. Інтереси громадського здоров’я мають бути вище. Тому ВООЗ як організація із політичним впливом має стояти на захисті здоров’я».
Делегати із 193-х країн-членів прибули на щорічне зібрання, щоб оцінити річну діяльність ВООЗ та сформувати пріоритети діяльності на майбутнє, перспективи розвитку охорони здоров’я. Якщо тютюнову епідемію у світі активно долають завдяки комплексу заходів, рекомендованих ВООЗ, то алкогольна пандемія була повз увагою міжнародних експертів. Утім, ще в 60-х та 80-х роках минулого сторіччя було дві хвилі активності міжнародної громадськості. Однак лише у цьому році завдяки прийнятій стратегії уряди взяли зобов’язання долати алкогольну проблему.

Ганна Гопко із Женеви

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.