bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

У Запоріжжі на Форумі прикрашали «ялинку міжсектороного партнерства» (фото)   

…то вийде захід, який принесе його учасникам величезний заряд енергії, потрібні знання і корисні знайомства. Так можна було б коротко описати Другий регіональний форум міжсекторного партнерства, що відбувся в Запоріжжі 22 грудня 2011 року. Але ми розповімо про все по порядку.



Спільна робота представників влади, бізнесу та громадських організацій почалася ще до початку Форуму - з спільного прикрашання, як її назвали організатори, «ялинки міжсекторного партнерства». Представники всіх трьох секторів суспільства впоралися з поставленим завданням успішно, і цим було покладено початок творчої і активної роботи учасників під час всього Форуму.



У першій презентації Наталя Селюкова, директор громадської організації «УкрПростір», розповіла про результати опитування, яке було проведено в рамках підготовки до Форуму серед представників влади, бізнесу та громадських організацій запорізького регіону. Представники влади і самого бізнесу під КСВ розуміли насамперед надання матеріальної допомоги незахищеним верствам населення, в той час як представники громадських організацій бачать пріоритет у програмах КСВ, спрямованих на реалізацію соціальних проектів і допомога у розвитку громади. Цікаво, що тільки половина опитаних представників бізнесу вважає, що для підтримки КСВ потрібні податкові пільги, половина ж відповіла, що їм потрібна достовірна інформація про сферу застосування своїх соціально відповідальних дій, і організаційна допомога в їх реалізації.

Менеджер зі зв'язків з громадськістю «Київстару» Алла Лаврентьєва представила надзвичайно цікавий кейс корпоративної соціальної відповідальності своєї компанії, серед програм якої - допомога суспільству в тих питаннях, в яких компанія працює професійно (наприклад, безпечне використання Інтернету для дітей), програми корпоративної благодійності та корпоративного волонтерства. Відповідаючи на запитання учасників, Алла розповіла, що при визначенні напрямів своїх програм вони регулярно звертаються за порадою до громадських організацій, і самі громадські організації звертаються до компанії зі своїми пропозиціями.

Про проблеми сучасної української благодійності в своєму емоційному виступі розповів президент благодійного фонду «Щаслива дитина» Альберт Павлов. Емоційному, тому що, за словами Альберта, «сльози на очі навертаються, коли бачиш, як величезні кошти, необхідні для нужденних в тій чи іншій допомоги дітям, витрачаються практично даремно». Керівник одного з найбільш успішних і авторитетних благодійних фондів Запоріжжя розповів про багато негативних моментах, на які «середньостатистичний» благодійники з небажання вникати в те, що, кому і для чого вони жертвують, просто закривають очі.

Свого колегу підтримала голова правління благодійного фонду «Щаслива дитина» Ірина Гавришева: «Громадським організаціям пора усвідомити, що їх роль повинна полягати не тільки в тому, щоб допомагати збирати кошти для надання допомоги тим, хто її потребує, а й бути експертами, бути професіоналами в соціальних питаннях. У бізнеса є кошти, які він готовий витрачати на благодійність, але немає часу на те, щоб вникати в проблеми. У нас же є досвід і знання, і ми повинні працювати спільно».



Очікувано наповненим енергетикою і креативним підходом став виступ директора Донецького міського благодійного фонду «Доброта» Якова Рогаліна, який розповів про досвід залучення бізнесу до реалізації соціальних проектів. «Припиніть думати виключно про те, що потрібно вам, і думайте про те, що буде цікаво бізнесу в ваших проектах і як бізнесу продати цей інтерес» - неодноразово акцентував на цьому увагу один з кращих експертів-практиків, що має визнання не тільки національного, але і світового рівня.



Бурхливою та емоційною стала спільна творча робота учасників під час «world cafe». Цікавим вийшов результат обговорення. Багато спільного було в висловлених ідеях про те, що може принести бізнесу реалізація програм корпоративної соціальної відповідальності - це підвищення репутації компанії, її популярності, залучення трудових ресурсів. І абсолютно однаковою була точка зору всіх трьох груп про те, чи повинні програми корпоративної соціальної відповідальності реалізуватися в партнерстві і з ким. Всі три групи вважають, програми КСВ більш ефективно будуть реалізовані в партнерстві з громадськими організаціями, компетентними в тій чи іншій проблеми.



Приємним фінальним акордом Форуму стало вручення дипломів і подяк компаніям, засобам масової інформації та організаціям, які учасниками опитування були названі як такі, що активно приймають участь у вирішенні соціальних проблем громади, які висвітлюють ці проблеми у своїх ефірах і на своїх сторінках, і тим самим допомагають їх вирішити, активно беруть участь у соціальних акціях.

Від імені донецького благодійного фонду «Доброта» представникам соціально відповідальних бізнес-компаній були вручені фірмові портфелі з логотипом фонду, що містять матеріали з успішного розвитку благодійності.



Окрема подяка - «За популяризацію ефективної благодійності» - була вручена Благодійному фонду «Щаслива дитина».




З побажаннями успіхів у наступаючому новому році, з пам'ятними новорічними сувенірами в руках і з морем позитивних вражень і нових ідей учасники … Ні, не розходилися, а продовжували спілкуватися, обмінюючись враженнями, думками, пропозиціями. Це дозволяє зробити висновок, що організаторам вдалося реалізувати поставлену перед собою мету - створити атмосферу комфортного і конструктивного спілкування, зібрати зацікавлену аудиторію і запропонувати їй важливі теми для обговорення та обміну досвідом. Організатори висловлюють щиру подяку всім доповідачам та учасникам Другого регіонального форуму міжсекторного партнерства за активну і продуктивну роботу, і бажають взяти отриманий заряд позитиву та енергії в новий, 2012 рік.



P.S. Буде несправедливим не навести тут висловлювання і побажання учасників, які вони залишили на «столі побажань»:

«Бажаю, щоб Третій регіональний форум тривав цілу добу (з ранку до ночі!) Більше часу виділити на знаходження цікавих ідей», на вирішення проблем, інноваційні підходи в соціальних проектах. Ви - молодці! »
«Величезне спасибі за атмосферу, окреме спасибі за Якова Рогаліна! Успіхів! »
«Нехай відбудеться 3-й регіональний форум! Дуже корисно, інформативно, якісно! »


Усі відгуки читайте на сканах:

Відгуки, частина 1


Відгуки, частина 2


Більше фотографій:
Фотографії Дмитра Онищенка

Фотографії Євгена Щербакова

Фотографії Яни Коваль

___
Другий регіональний форум міжсекторного партнерства відбувся за підтримки Відділу преси, освіти та культури, Посольства США в Україні

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.