bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

What “Euro-patrol” is ?   


"До нас їде ревізор …”

Саме такими словами розпочинається п’єса видатного письменника Миколи Гоголя. Впевнений, що зміст невмирущого твору добре знайомий більшості читачів. З часів автора “Вія” та “Мертвих душ” мало що змінилось.

Фаворит Катерини II генерал-фельдмаршал Потьомкін хизувався перед імператрицею сумнозвісними “селищами”. За легендою, золоті гори піску, які князь видавав за врожай зерна, з’являлись на берегах Дніпра і так само швидко зникали відразу після візитів царської родини. Радянський період також запам’ятався схожими підходами. До приїзду членів ЦК готувались вкрай прискіпливо. Як правило, про візит довідувались заздалегідь. В районі несподівано з’явлалась фарба, чисті тротуари, а “випадкові” піонери-школярі могли на пам'ять видати ряд складних віршів про “світле майбутнє” та здобутки партії.

Навіть в сьогоднішні дні до візитів президента місцева влада готується неабияк.

Що вже гріха приховувати ? За шкільних часів, коли в коридорах чулось загадкове “районо”, вчителі казали нам всім піднімати руки аби відповісти на задане питання із певної дисципліни. Як правило, представники із управління освіти сиділи на задніх рядах. Весь клас палко тягнув руки до гори. По зігнутому ліктю, вчителька визначала: хто справді готовий до відповіді. Саме цих учнів і викликали до дошки. Така схема працювала безвідмовно.

У деяких винахідливих політтехнологів навіть виникла ідея робити “неочікувані” візити чиновників та інших посадовців до глибинок своєї вотчини. Мовляв, про приїзд керівництва місцеві не здогадуються. Але в таких акціях часто прослідковуються проколи: на місцях раптово з’являються регіональні телекамери, на обличчях робітників сяє посмішка, на представниках місцевої влади накрохмалені сорочки.

Ми вирішили перейняти славну традицію. При цьому, зберегти інтригу та ефект несподіванки.
В нашому випадку перевіряємо стан готовності об’єктів інфраструктури та кадрів до Євро-2012.

Як відомо, дива не сталося і збірна Росії гратиме в сусідній Польщі. Мовний та ментальний бар’єри таки доведеться долати. Залишається сподіватись, що російські фани перебуватимуть в Україні лише проїздом або за умов виходу їх збірної до серії ігор плей-офф. А поки на українські міста-господарі ЧЄ чекає наплив вболівальників із Франції, Швеції, Англії, Німеччини, Португалії.

Аби пересвідчитись у ході операційної підготовки до Євро-2012, волонтери під виглядом англомовних туристів разом із журналістами нанесли декілька неочікуваних візитів до залізничного вокзалу Києва, міжнародного аеропорту “Бориспіль”, а також автобусних станцій у містах, які прийматимуть Чемпіонат.

Попри зрозуміле невдоволення адміністрації цих об’єктів та намагання заборонити зйомку, перевірка відбулась згідно із планом. Адже, чому головний інвестор у підготовку до турніру – українське суспільство, не має права пересвідчитись, що вже було зроблено в рамках організації футбольного свята ?

На черзі – головні вулиці міст-господарів футбольних поєдинків, заклади харчування, медицини, культури тощо.

У зв’язку із цим, пропонуємо відповідальним за підготовку країни до Євро-2012 чиновникам, в тому числі, представникам УЄФА, разом із волонтерами провести “Євро-патруль”. Та спільно проінспектувати об’єкти масового скупчення туристів під час Чемпіонату. Правила дуже прості. Візит повинен бути неочікуваним, жодних анонсів у ЗМІ та попереджень для адміністрації об’єкту. Також слід замінити круті номери службових авто на звичайні, аби прибуття кортежу не викликало підозри і по рації не передали “шухер”.

Знання англійської для перевірки готовності персоналу не обов’язкові. Мовою добре володіють волонтери.

Можливо, саме такий підхід триматиме в “тонусі” тисячі співробітників, яким доведеться спілкуватись із іноземцями в ході проведення Чемпіонату ? Крім того, дасть змогу організаторам дізнатись про рівень сервісу та стан готовності до Євро-2012 кадрів.

До старту Чемпіонату залишається 180 днів …


Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.