bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс карикатури «Ґендерний стереотип – карикатура дійсності»
06.10.2011

Якщо ви вмієте малювати і не позбавлені почуття гумору, тоді цей конкурс для вас. Намалюйте гендерний стереотип, який зустрічається в повсякденному житті та отримайте шанс виграти графічний пристрій для малювання!

Конкурс ґендерної карикатури проводиться Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні за фінансування Європейського Союзу і Програми розвитку ООН та підтримки Асоціації карикатуристів.

Мета конкурсу - у гумористичній формі привернути увагу суспільства до ґендерних проблем та у візуальній формі продемонструвати недоречність поведінки у рамках ґендерних стереотипів. До участі запрошується молодь, однак роботи приймаються від усіх бажаючих незалежно від статі чи віку.

В ході конкурсу учасникам пропонується відобразити у формі карикатури будь-який ґендерний стереотип, який є традиційним для українського суспільства. Щоб краще зрозуміти тематику, можна переглянути брошуру «Гендерні реалії… в карикатурах», що була видана регіональним офісом ЮНІФЕМ в країнах СНД або поставити свої питання в коментарях на сторінці Фейсбук.

Детальні умови конкурсу розміщено на сайті Програми розвитку ООН.

Роботи переможців будуть представлені під час виставки в одній з галерей Києва наприкінці листопада 2011 року. Журі обере трьох призерів, які отримають однакові графічні цифрові пристрої для малювання Inkling. Найкращі роботи 12 лауреатів конкурсу будуть нагороджені дипломами та увійдуть до календаря на 2012 рік, що буде видано організаторами.

Основні дати: Конкурс триває з 20 вересня по 10 листопада 2011 року. Оголошення та нагородження переможців відбудеться в період 24-30 листопада 2011 року під час загальної виставки робіт призерів та лауреатів конкурсу.

Вимоги до конкурсних робіт:

  • Техніка виконання робіт – вільна. Можливе використання комп’ютерної графіки.
  • Розміри карикатури: формати А3, А4. Допускаються інші розміри.
  • Роботи мають бути надіслані на адресу Оргкомітету з чітким зазначенням авторства та контактних даних, а саме: ПІБ, адреса, контактні телефони, e-mail).
  • Якщо робота міститиме підписи – вони мають бути виконані українською мовою.
  • Кількість робіт від одного автора – не обмежується. Допускається подання копій.

Критерії оцінювання: оригінальність авторського задуму та відповідність змісту конкурсної роботи існуючим ґендерним стереотипам. Не допускаються до участі роботи, що мають ознаки ксенофобії, расизму тощо, які суперечать гуманітарним принципам ООН.

Контактна інформація Оргкомітету для подання робіт: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 701, Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні з позначкою «Конкурс карикатури» або на e-mail: [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.