bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Триває конкурс «Добрі історії»
03.02.2013

Проведення загальноміського конкурсу «Добрі історії»З 10 грудня 2012 р. по 20 лютого 2013 р. інформаційним відділом Представництва ООН в Україні в співпраці з Головним управлінням освіти м. Києва, МГО «Дельфін» та київською спеціалізованою школою № 85 проводитиметься загальноміський конкурс між київськими школами «Добрі історії».

Мета конкурсу: сприяти інтеграції в суспільство представників вразливих верств дитячого населення, таких як діти з інвалідністю, в тому числі учні спеціалізованих шкіл-інтернатів, діти - сироти, діти з сільських шкіл, онкохворі або ВІЛ-інфіковані діти, а також формування в підростаючого покоління позитивних загальнолюдських якостей, через здійснення відповідних соціальних акцій та забезпечення їх належного інформаційного висвітлення.

Очікуваними результатами конкурсу є активізація журналістської діяльності прес-центрів шкіл, зокрема, в частині висвітлення волонтерської, благодійної та іншої соціально значимої діяльності учнів, налагодження більш тісної співпраці між дітьми, вчителями та батьками.

Школам - учасникам конкурсу пропонується:

- організувати та провести силами учнів, вчителів школи (участь батьків та/або інших партнерів вітається)) «добрих справ», під якими розуміються будь-які активності спрямовані на співпрацю, підтримку, допомогу, налагодження дружніх стосунків з представниками уразливих груп населення, таких як діти або дорослі з інвалідністю, в тому числі учні спеціалізованих шкіл-інтернатів, діти - сироти, діти з сільських шкіл, онкохворі або ВІЛ-інфіковані діти тощо (наприклад, спільні концерти, свята, виставки творчих робіт, фотоконкурси, екскурсії, «листи дружби», благодійні аукціони до новорічних та різдвяних свят тощо);

- прес-центрам шкіл забезпечити висвітлення інформації про проведені добрі справи, як на власних інформаційних ресурсах (веб-сторінка школи, шкільна газета тощо), так і з використанням інших шляхів розповсюдження інформації (вітається залучення до висвітлення «добрих справ» різноманітних ЗМІ (друкованих (журналів, газет), радіо, ТВ тощо).

Анкети на участь у конкурсі прийматимуться до 20 лютого 2013 року, а урочисте нагородження відбудеться 20 березня у Всесвітній день щастя. Школа - переможець отримає для свого прес-центру ноутбук, а члени 3-х кращих шкільних прес-центрів відвідають Представництво ООН в Києві.

Конкурс проводиться в рамках Національної інформаційної соціальної кампанії «Діти як діти» – це громадська ініціатива небайдужих людей, яка потрібна для розширення простору людяності та дружелюбності, який існує між дітьми. Протягом 2011 року акція проходила в різних містах та містечках України (зокрема, її вже підхопили вісім регіонів) під девізом «Якщо ви нас не бачите, це не означає, що нас немає», через проведення фотовиставок зі світлинами звичайних та особливих дітей. А в 2012 році розширився її київський етап через Програму «Київ – місто добрих людей», в рамках якої фотовиставка експонується в усіх 10 районах нашого міста. Кампанія «Діти як діти» об’єднала організації, сім’ї, вчителів, вихователів та всіх тих людей, які не байдужі до дітей, які потребують особливої уваги: дітей з вадами слуху і зору, з синдромом Дауна, з розладами зі спектру аутизму, з порушеннями фізичного та розумового розвитку, ВІЛ-позитивних, з онкологічними захворюваннями та інших дітей з відмінностями.

Офіційні Правила конкурсу «Добрі історії»

Анкета для участі в конкурсі «Добрі історії»

http://www.un.org.ua/ua/information-centre/news/1538

Контактна особа:
Скрипко Алена  МГО “Дельфин”
моб.-тел.:(068)37-37-125
е-пошта:[email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.