bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Платформа, де звичайні люди реалізовують незвичайні ідеї: рецепт успіху від «Волонтер.орг»
25.11.2016

Платформа volonter.org – це перший в Україні веб-сервіс, який допоможе громадським ініціативам знаходити для своїх проектів волонтерів, а волонтерам - допомагати в реалізації проектів.

Більше двох років тому ми з командою запустили сайт "Герої АТО", на якому систематизували інформацію про поранених бійців, що була в той час в онлайні. Спілкувалися з великою кількістю волонтерів і зрозуміли, що для побудови горизонтальних зв’язків у волонтерському середовищі і максимально ефективного пошуку допомоги часто не вистачало існуючих інструментів. Тоді виникла ідея створити сайт volonter.org, де активісти могли б публікувати власні проекти і залучати волонтерську допомогу, а волонтери - знаходити проекти, в яких зацікавлені.

Користувачі платформи volonter.org мають можливість визначити свій статус: волонтер, громадська організація чи громадський активіст. Проекти можна вибирати за містом, тематикою, організаціями.

У кожного з нас народжуються геніальні ідеї. Якісь із них ми можемо реалізувати самостійно, а іноді для того, щоб проект змінив цей світ, нам потрібна допомога. Саме для того, щоб люди з видатними ідеями і задумами знаходили допомогу, а волонтери мали можливість знайти проекти, де їх вміння або час будуть корисними, ми створили платформу volonter.org.

Волонтерська платформа volonter.org – це масштабний інтернет проект, який використовує широкий спектр інформаційно-комунікаційних технологій.

Наша експертиза включає збір великої кількості інформації, її обробку та безпечне зберігання. Тому ми надаємо перевагу хмарним технологіям, які дають змогу отримати доступ із будь-якого пристрою, будь-якому члену організації, а також гарантують високий рівень захисту.

Volonter.org – це сучасний Веб дизайн, адаптивна верстка під мобільні пристрої, бази даних, внутрішній месенджер на сайті.

Також активно використовуємо програмні комплекси для роботи з фото та відео для оформлення наших новин і сторінок у соціальних мережах.

Приклад короткого інфографічного відеоролика зі звітом за місяць нашої  роботи дивіться нижче.

Також для ефективної комунікації з нашими користувачами та читачами ми використовуємо найпопулярніші соціальні мережі. Від Facebook сторінки (де вже маємо одну тисячу підписників) до Twitter аккаунта.

Частина нашої команди працює віддалено, тому щодня використовуємо різні месенджери для комунікації. Для оперативного інформування про нові проекти у нас нещодавно зявився також канал у Telegram.

Для E-mail кампаній зараз використовуємо сервіс MailChimp. В майбутньому плануємо використовувати CRM системи.

Рекомендації від Центру сприяння волонтерському руху “Волонтер.орг”:

Налагоджуйте сильні цифрові комунікації. Бізнес, громадський та державний сектор все глибше переносять свою діяльність в інтернет. І, щоб не пасти задніх у цьому процесі, почніть вже зараз.

Використовуйте безкоштовне ліцензійне програмне забезпечення для НГО. Багато IT-корпорацій, таких, як Microsoft, мають свої програми підтримки громадського сектору. Ви можете отримати необхідне програмне забезпечення з великою знижкою або взагалі безкоштовно.

Стратегічне використання соціальних медіа. В останні роки дослідники і аналітики все частіше говорять про те, що цільові аудиторії некомерційних організацій швидко переміщаються у віртуальний простір. Щоб в період «великого переселення» НГО не загубити своїх прихильників, ми рекомендуємо активно працювати з соціальними мережами, це дасть вам змогу втілити будь-які комунікаційні стратегії і прискорити виконання місії вашої організації.

Використовуйте хмарні технології.

Мета будь-якої організації - при мінімальному бюджеті максимально  реалізувати поставлені цілі. Хмарні технології - саме той інструмент, який допоможе досягти цієї мети.

Основні переваги хмари:

  • не потрібні великі обчислювальні потужності ПК - по суті 
  • будь-який смартфон, планшет                     
  • відмовостійкість, непотрібне додаткове обслуговування;
  • високий рівень безпеки;
  • висока швидкість обробки даних;
  • економія на покупці софту - всі необхідні програми вже є 
  •  в сервісі;

Bring Your Own Device - «Принеси свій девайс»

Ми рекомендуємо громадським організаціям активніше використовувати цифрові пристрої (ноутбуки, смартфони, планшети), які знаходяться в особистому користуванні співробітників. Цей підхід, відомий як BYOD (Bring Your Own Device - «Принеси свій девайс») знижує витрати на утримання оргтехніки і підвищує продуктивність командної роботи.

Реєструйте свій проект на волонтер.орг, знайдіть прихильників та підтримку волонтерів, отримайте гарний односторінковий сайт вашої ініціативи або проекту, яким хочеться поділитися в соціальних мережах.

Також ви можете в будь-який момент звернутись до ГО “Центр сприяння волонтерського руху “Волонтер.орг”, і ми з радістю допоможемо вам створити it/цифрову стратегію розвитку вашої організації.

***

Рецепт успіху бере участь у конкурсі «ІКТ для підвищення ефективності ОГС», що оголосив Ресурсний центр ГУРТ. Ваші коментарі під цим матеріалом, додані до 11 грудня 2016 року включно, допоможуть його авторам перемогти.

Контакти

  • Анатолій Мазарчук
  • 0678411269

Коментарі

Катерина Бистрицька   2701 день тому   #  

Платформа volonter.org - це повноцінний набір сучасних інструментів для комунікації між громадськими оргнізаціями та окремими волонтерами! Приємно, що вже є перші результати такої комунікації!

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Фещенко    2700 днів тому   #  

Дуже необхідний ресурс для тих хто хоче допомогти, та для тих, хто потребує допомоги. Дякуючи волонтерській платформі volonter.org , нашій організації розробили логотип - пречудовий! А зараз - допомагають створити сайт. Подібні ресурси - світова практика залучення до добрих справ свого вільного часу, своїх творчих здібностей, фінансових можливостей громадян та зросту їх відповідальності за цей світ: ми всі - люди. І маємо домомагати тим, "хто народився на іншій стороні вулиці". Дякую!

  •   Пiдписатися на новi
Надежда Бабийчук   2699 днів тому   #  

Замечательный ресурс. Спасибо создателям проекта за то, что предоставляют возможность реализовать всевозможные волонтёрские идеи!

  •   Пiдписатися на новi
Дімко Родик   2698 днів тому   #  

Платформа - приклад того, що можливо змінювати суспільство зсередини, не очікуючи на ініціативи від 'держави' та не маючи посередницького бюрократичного буферу в реалізації ідей/проектів.

  •   Пiдписатися на новi
Кизима Віталій   2697 днів тому   #  

Громадські активісти - досить специфічна категорія. Фонтанують ідеї, які потім благополучно помирають. Отже, чудово, що в даному разі гарна ідея втілилась в реальний результат.

  •   Пiдписатися на новi
Євген Шаян   2696 днів тому   #  

Чудове і дійсно корисне починання. Насправді, дуже часто, проблема лежить в площині проблемної комунікації. Цей майданчик проблему комунікації вирішує. Тепер альтуїстичні ідеї українців зможуть знайти вираження в добрих соціальних проектах.

  •   Пiдписатися на новi
Естер Андріяко   2694 дні тому   #  

Хоч я теж учасник (для громадських колег), але щиро підтримую УСІХ інших і кажу усім вам, що ВИ - МОЛОДЦІ! Так тримати!

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Мазарчук   2691 день тому   #  

Щиро дякуємо, Естер!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.