bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс «Вікі любить музику»
23.05.2018

1 червня 2018 року в українській Вікіпедії стартує конкурс «Вікі любить музику». Протягом місяця учасники мають створювати або покращувати статті про музику у вільній онлайн енциклопедії. Дедлайн - 30 червня 2018 року.

Основною метою проведення цього конкурсу є наповнення української Вікіпедії статтями про музику — музичні терміни, поняття, історію музики і її жанрів, про окремі твори, про виконавців, композиторів, альбоми, окремі пісні, а також про події чи інші теми, пов’язані з музикою.

Зараз в найпопулярнішій енциклопедії всього приблизно 29 000 статей про музику, що становить менш як 4% всіє кількості статей. Якщо порівняти з польською Вікіпедією, це більші ніж вдвічі менше — приблизно 70 000, що складає понад 5% всіх статей польською. 

У конкурсі може взяти участь кожен охочий. Для участі у конкурсі необхідно зареєструватися в українській Вікіпедії, ознайомитись з умовами конкурсу та вимогами до статей у Вікіпедії. Також для учасників конкурсу поданий перелік статей, які можна створювати для конкурсу, хоча можна також пропонувати свої теми. Статті можуть стосуватись музики у всіх аспектах цього поняття, але вони мають ґрунтуватися на авторитетних джерелах, не містити плагіату та дотримуватись нейтральної точки зору – такими є загальні вимоги Вікіпедії. 

Конкурсний період починається 1 червня 2018 року і буде тривати рівно місяць — до 30 червня 2018 року включно. Переможці конкурсу визначаються за сукупним обсягом та якістю статей, яке оцінюватиме журі — вікіпедисти та музикознавці.

Українці вважають себе співочою нацією, тож конкурс є гарною нагодою довести це. 

Сторінка конкурсу wmusic.org.ua

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.