bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Open Call на участь у головній експозиції Odesa Photo Days 2019
19.11.2018

Тема Odesa Photo Days 2019: «Точка зору». Головна виставка фестивалю — сукупність авторських поглядів на багатогранність світу та безліч шляхів розуміння реальності. Приймаються серії робіт будь-якої стилістики: документальна, репортажна, фікшн.

Єдиний в Україні міжнародний фестиваль сучасної фотографії Odesa Photo Days відбудеться вп’яте в Одесі з 17 по 21 квітня 2019 року. Традиційно учасники головної експозиції відбираються на основі відкритого конкурсу, уже другий рік поспіль цей open call — міжнародний.

Концепт 2019

«Фотографія з’явилася в середині ХIХ століття в результаті глибокої кризи істини, втрати довіри, що вразила тодішні засоби репрезентації — текст та малюнок, які занадто залежали від ремісничої майстерності і людської суб’єктивності. Із появою фотографії відбиток і машина оновлюють віру в імітацію та репрезентацію, а кілька десятиліть тому в рамках нової кризи істини відбувається знецінення фотографічного документа і переоцінка вираження», — пише французький теоретик фотографії Андре Руйє. Процес вираження стає залежним від умов сприйняття, контексту реалізації знімання та точки зору на зображувану реальність.

За своєю природою фотографія не є документом, проте кожне окреме зображення має документальну цінність, яка не обов’язково є зафіксованою та абсолютною у сприйнятті.

Виставка «Точка зору» — це сукупність авторських поглядів на багатогранність світу та безліч шляхів розуміння реальності. Приймаються серії робіт будь-якої стилістики: документальна, репортажна, фікшн, фантазії. У пріоритеті —  авторська історія та оригінальність, цілісність вираження.

Умови участі:

До участі у конкурсі приймаються одна серія робіт від автора.

  • Формат PDF, максимальна кількість сторінок – 10, кількість фотографій –     необмежена, короткий текст-опис серії та приклад експонування (технічні вимоги)
  • Тема листа «Open call Прізвище_ім’я_країна»
  • Заповнити онлайн-форму – https://goo.gl/forms/hccDRx71YLcIxmaf1
  • Внесок від автора – 15 євро або 400 UAH
  • Продакшн експозиції – за рахунок Фестивалю.
  • Зголошуючись на участь у Фестивалі, ви погоджуєтесь, що ваші роботи можуть бути використані у промоматеріалах Фестивалю-2019 та, якщо ваша серія буде відібрана до головної експозиції, вона також буде показана в 3-4 містах України протягом 2019 року.
  • Після експонування всі роботи будуть знищені (до 1 грудня 2019) або надіслані авторам (їхнім коштом).

Роботи і підтвердження оплати надсилати на [email protected]

Деталі: http://thephotodays.org/open-call-2019/

Останній день прийому заявок – 16 грудня 2018

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.