bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартував конкурс розслідувань бізнес-інтересів полтавських депутатів
15.01.2019

Громадська організація «Антикорупційний штаб» оголошує конкурс антикорупційних розслідувань «Приховані інтереси» в Полтаві. До участі запрошуються журналісти, громадські та політичні діячі.

Антикорупційний штаб популяризує використання сучасних інструментів для викриття та запобігання корупційним зловживанням. Одним з таких інструментів є «Приховані інтереси» - сайт, що дозволяє швидко перевірити місцевих чиновників та депутатів на наявність конфлікту інтересів за допомогою бази даних та автоматичного аналізатора документів. За лічені секунди аналізатор перевірить машинозчитувальний документ на предмет згадування в ньому депутатських фірм та допоможе провести якісне антикорупційне розслідування.

У рамках конкурсу передбачається використання сайту “Приховані інтересів” під час підготовки матеріалу. Найкращі матеріали буде відібрано та нагороджено з фонду журналістських розслідувань “Антикорупційного штабу”, а також опубліковано на сайті «Приховані інтереси» (http://interes.shtab.net/) і в соціальних мережах. Розмір винагороди - 3 тис. грн. за матеріал.

Для участі в конкурсі необхідно  заповнити заявку за посиланням. Ідеї, які будуть відібрані, потрібно буде оформити у журналістське розслідування (жанри: публікація, новина, стаття, відео- або радіоматеріал) і надіслати в “Антикорупційний штаб”. Ідеї робіт приймаються на постійній основі до 28 лютого.

Антикорупційний штаб” забезпечує юридичну та консультаційну підтримку всіх учасників/ць конкурсу.

Довідкова інформація:

Приховані інтереси” – це база фірм, пов’язаних з депутатами та топ-чиновникам, які можна з легкістю аналізувати через зручний пошук за іменем чиновника, назвою чи кодом ЄДРПОУ компанії. На сьогоднішній день інструмент покриває бази компаній депутатів 10 регіонів України, а також Верховної Ради України.

Простий інтерфейс та зручність сайту https://interes.shtab.net/ дозволяють журналістам, активістам та бізнесу з легкістю провести антикорупційне розслідування діяльності місцевого чиновника, перевірити його профіль та пов’язані з ним компанії на предмет доброчесності, а у випадках порушення чи будь-яких підозр щодо прозорості діяльності політика, звернутися до Антикорупційного штабу за відповідною експертизою.

Підтримка медіа матеріалів здійснюється “Антикорупційним штабом” в межах проектуу IWPR за підтримки МЗС Норвегії.

Додаткова інформація за телефоном +38(073)500-50-22 або на e-mail: [email protected].

Контакти

  • +380735005022

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.