bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс Freedom House на написання аналітичного огляду
19.03.2019

Freedom House оголошує конкурс серед аналітиків, незалежних оглядачів та експертів у сфері медіа та прав людини, які вивчають досвід України, для написання огляду на тему «Викривачі, розслідувальна журналістика та їхня роль для демократії». Дедлайн - 8 квітня 2019 р.

З 2014 Україна, незважаючи на захоплення частини суверенної території Росією та конфлікт, який триває на Сході країни, втілила ряд позитивних реформ у секторі публічного адміністрування, медіа та оборони з метою побороти корупцію, підвищити прозорість та ефективний контроль з боку громадськості за процесом прийняття рішень в органах влади. Викривачі, журналісти-розслідувачі та громадські активісти відіграли ключову роль у поширенні інформації суспільного значення про випадки порушень у сфері прав людини, в управлінні на місцевому та національному рівнях та відмивання коштів, що у свою чергу сприяло очищенню органів влади та розвитку практики “доброго врядування”. За їх прагнення встановити справедливість вони часто стикаються з переслідуваннями, погрозами, тиском та кібербулінгом, які часто залишаються без належної відповіді. 

Мета цього аналізу - описати роль викривачів та журналістів-розслідувачів у посиленні громадського контролю та демократичного розвитку, а також форми тиску, з якими вони стикаються в Україні. 

Умови

Заявки на написання такого огляду прийматимуться до 8 квітня. Запрошуємо аплікантів надсилати резюме та короткий опис (до 200 слів) з основною ідеєю та аргументами, які ви пропонуєте розкрити у фінальному тексті англійською або українською мовами на адресу [email protected].

Організація Freedom House спільно з експертами з партнерських організацій «Інститут Масової Інформації», «Платформа Прав Людини» та Центру прав людини «Зміна» визначить та повідомить переможця до 15 квітня.

Перший чорновий варіант аналізу (обсягом 2,500-3000 слів) має бути підготовлено до 15 травня. Сума пропонованого гонорару - $200.

Дослідник або дослідниця, якого/яку буде обрано в результаті конкурсу, матиме дорадчу підтримку у процесі роботи над цим аналізом.

 

Контакти

  • https://www.facebook.com/FreedomHouseUkraine/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.