bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтери допомагатимуть євроклубам на Львівщині
30.08.2008

Проект реалізується благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив” зі Львова у співпраці з Європейською волонтерською службою. Фінансова підтримка – Європейська програма Міжнародного фонду “Відродження”.

Мета проекту: Вироблення проектного підходу до створення та діяльності шкільних європейських клубів та передача досвіду з організації їх роботи навчальним закладам Львівщини.

Компоненти проекту:

1. Налагодження роботи шкільних європейських клубів на базі обраних шкіл Львівщини та регулярного спілкування членів клубів на рівні області.

2. Запровадження проектного підходу до діяльності клубів - залучення учнів та педагогів до процесу планування діяльності, прийняття рішень та визначення власних потреб.

3. Налагодження міжкультурного діалогу та міжнародного партнерства через залучення до процесу діяльності шкільних євроклубів волонтерів Європейської волонтерської служби Програми "Молодь в дії" Європейської Комісії та заохочення партнерства шкіл.

Заходи у рамках проекту:

1. Презентація проекту та Європейської волонтерської служби для зацікавлених шкіл і громад області (серпень 2008 року).

2. Тренінг для волонтерів Європейської волонтерської служби, який включатиме ознайомчі відвідування кожної школи та розробку методології тренінгу для команд - учасниць проекту (середина вересня 2008 року).

3. П'ятиденний тренінг для дев'яти обраних шкіл (26-30 вересня, Львів-Брюховичі).

4. Консультації та регулярна методична підтримка діяльності європейських клубів із сторони волонтерів Європейської волонтерської служби, які працюють в Центрі освітніх ініціатив.

5. Щомісячні зустрічі учасників шкільних європейських клубів з метою обміном досвідом у Львові.

6. Підсумкова акція до Дня Європи, що передбачатиме обмін досвідом та популяризацію євроклубів.

7. Виготовлення та розповсюдження 15-хвилинного промоційного ролика про євроклуби - учасники та переваги «проектного» підходу до їхньої діяльності.

8. «Круглий стіл» з представниками організацій громадянського суспільства та органів управління освітою Львівської області, що працюють у сфері європейської освіти учнів та молоді з метою обговорення можливої спільної програми дій у цій сфері.

Цільова аудиторія:

Безпосередньо до проекту буде залучено дев'ять середніх навчальних закладів Львівської області. Кожну школу представлятимуть 4 учні-старшокласники та вчитель-опікун.

Опосередковано учасниками проекту є всі діти шкільного віку та громади - учасники проекту.

Практичну користь від реалізації проекту отримають:

9 навчальних закладів Львівської області, що будуть безпосередньо залучені до реалізації проекту через створення чи активізую діяльності шкільного європейського клубу;

мінімум по 10 учнів у кожному навчальному закладі, що братимуть участь в діяльності євро клубу на постійній основі (загалом мінімум 90 осіб);

мінімум по 50 учнів у кожному навчальному закладі будуть залучені до акцій, що проводитимуть євроклуби (загалом мінімум 450 осіб).


ДЛЯ УЧАСТІ У ПРОЕКТІ СЛІД:

сформувати групу з чотирьох учнів (найдоцільніше - дев'яти- чи десятикласників) та вчителя - опікуна,

заручитися підтримкою адміністрації навчального закладу (на анкеті мають бути підписи директора та опікуна, а також печатка навчального закладу),

заповнити анкету на участь у проекті і подати її до Центру освітніх ініціатив:

- або відправивши поштою на адресу: Центр освітніх ініціатив, а/с 2832, Львів, 79019,

- або особисто опустивши у поштову скриньку Центру освітніх ініціатив у Львівському обласному управлінні статистики, просп. Чорновола, 4 (хол першого поверху).


Участь у конкурсному відборі візьмуть анкети, що надійдуть до офісу Центр освітніх ініціатив до 12 вересня включно. Відібрані до участі у проекті навчальні заклади будуть повідомлені про це 17 вересня 2008 року.

 

Контакти

  • Олена Шинаровська
  • Моніка Світальська
  • Центр освітніх ініціатив
  • [email protected]
  • [email protected]
  • 8 (032) 297 17 94
  • 297 18 57
  • 8 (063) 638 38 90

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.