bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вирішення проблем місцевих громад через соціальне замовлення
22.04.2011

Механізм соціального замовлення як одна з найефективніших соціальних технологій, за допомогою якої органи місцевої влади у тісній співпраці з громад-ськими об’єднаннями вирішують життєво важливі проблеми населення уперше в Україні народився в місті Одесі більше десяти років тому.

Одним із ініціаторів та організаторів розробки і впровадження механізму соціального замовлення був Одеський суспільний інститут соціальних технологій, яки вже протягом 10 років здійснює науково-методичний супровід цього механізму.

На цей час соціальне замовлення та його різні модифікації впроваджені в Харкові, Києві, Хмельницькому, Миколаєві, Вознесенську, Чернігові, Чернівцях, Львові, Луцьку, Рівному, Алчевську Луганської області, Кам’янці-Подільському Хмельницької області, Кременчуці та Комсомольську Полтавської області, Боярці Київської області, Бердянську Запорізької області, а також у Дніпропетровській та Донецькій областях.

Наразі триває процес впровадження механізму соціального замовлення у містах Дніпропетровську, Запоріжжі, Луганську, Полтаві, Вінниці, в Одеській області.

Нещодавно в Одесі Інститут соціальних технологій організував Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Соціальне замовлення в Україні: досвід 10 років впровадження», в якій узяли участь більше 50 науковців, представників органів місцевого самоврядування, виконавчої влади та громадських об’єднань з майже 20 міст та регіонів України, де діє або створюється механізм соціального замовлення.

Конференція проведена у рамках проекту “Соціальне замовлення – ефективний інструмент місцевого розвитку”, який реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та партнерських громадських організацій. На конференції відбулася дискусія науковців і практиків по результатах моніторингу нормативної бази і досвіду використання соціального замовлення в різних регіонах України за 2000-2010 роки, по розробленому Інститутом проекту Типового положення про місцеве соціальне замовлення, Методиці соціальної діагностики та пакету законодавчих пропозицій, які мають сприяти подальшому розвитку в Україні механізму соціального замовлення. За підсумками обговорення прийнято Резолюцію Конференцію, яка містить конкретні рекомендації щодо подальшого розвитку механізму соціального замовлення (додається).

У прес-конференції візьмуть участь: 

  • директор Одеського суспільного інституту соціальних технологій Андрій Крупник;
  • директор програми посилення впливу громадянського суспільства Міжнародного фонду «Відродження» Олексій Орловський;
  • керівник програм Українського центру перспективних досліджень Максим Лациба.

Додаткова інформація за телефонами: 738-68-30; 776-27-69; 066-754-06-12; електронною поштою: krо[email protected]

Контакти

  • Кіщенко В’ячеслав
  • Одеський суспільний інститут соціальних технологій
  • [email protected]
  • 0667540612

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.