bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Події в Мінську після 19 грудня:наслідки для Білорусі, уроки для України
08.06.2011

10 червня об 11:00 в приміщенні прес-центру ЛІГАБізнесІнформ, що за адресою вул. Шамрило 23, відбудеться круглий стіл “Події в Мінську після 19 грудня: наслідки для Білорусі і уроки для України”.

Захід відбудеться за ініціативи Київського інформаційного центру Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини Під час круглого столу буде презентовано доповідь міжнародних експертів – правозахисників стосовно подій 19 грудня 2010 року. Даний документ став першою незалежною експертною оцінкою післявиборних акцій протесту в Мінську.

Ці події оцінюються в доповіді з точки зору внутрішнього законодавства Республіки Білорусь, а також відповідності правової практики у сфері свободи зібрань в Білорусі міжнародним стандартам у сфері прав людини.

При цьому в доповіді не дається оцінка результатам президентських виборів чи ходу голосування. Після презентації доповіді заплановані виступи експертів-правозахисників зі свободи мирних зібрань, після чого відбудеться обговорення – оцінка подій в Білорусі, висновки, які можуть зробити українські громадські та правозахисні організації, органи влади для того, щоб запобігти подібним ситуаціям в Україні.

За підсумками круглого столу будуть ухвалені та передані рекомендації до центральних органів влади стосовно перегляду політики відносин з Білоруссю, доки там тривають порушення фундаментальних прав людини.

До участі запрошені представники громадських організації, в тому числі членів Комітету міжнародного контролю, правозахисники, представники Міністерства закордонних справ, профільних комітетів Верховної Ради, Міністерства внутрішніх справ, офіс координатора проектів ОБСЄ в Україні, представники Посольства Білорусі в Україні, політологи, аналітики, журналісти.

Для довідки Комітет міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі – це коаліція з більш ніж 40 неурядових організацій і груп з країн ОБСЄ, що створена у відповідь на погіршення ситуації з правами людини після подій 19 грудня 2010 року.

Основними цілями Комітету є постійний моніторинг та міжнародний контроль за ситуацією з дотриманням фундаментальних прав людини і положенням правозахисних організацій в Республіці Білорусь, напрацювання рекомендацій органам влади Білорусі і міжнародним міжурядовим організаціям по нормалізації ситуації і приведенню її у відповідність до міжнародних зобов’язань, що їх взяв на себе уряд Білорусі, та внутрішнім законам. 

Контакти

  • Марина Цапок
  • Київський інформаційний центр Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі
  • [email protected]
  • +380 97 96 173 46
  • http://www.hrwatch-by.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.