bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ІІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей
26.09.2011

Новоград-Волинський запрошує педагогів-новаторів на ІІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей “Мій особистісно зорієнтований урок”.

"Ми, педагоги, стоїмо біля колиски людини, особистості – цієї величезної цінності, яка становить головне багатство суспільства і яку суспільство довірило нам. Чи пам’ятаємо ми про це?" - В.О.Сухомлинський.

Серед шляхів удосконалення навчально-виховного процесу особливе місце у наш час займає особистісно зорієнтоване навчання (ОЗОН). Це освітня технологія має на меті взаємний та плідний розвиток особистості педагога та його учнів на основі рівності в спілкуванні й партнерства в спільній діяльності. У цьому випадку основне завдання вчителя - надання допомоги учневі у визначенні свого ставлення до самого себе, інших людей, навколишнього світу, своєї професійної діяльності.

Враховуючи ці важливі особливості освітньої технології педагоги міста Новограда-Волинського працюють над науково-методичною проблемою «Удосконалення навчально-виховного процесу шляхом впровадження прогресивних педагогічних технологій на засадах особистісно-орієнтованого навчання та виховання».

Як результат роботи освітян міста за проблемною темою став організований та проведений у нашому місті у квітні 2010 року Всеукраїнський фестиваль творчих педагогічних ідей «Мій особистісно зорієнтований урок». Організаторами були Міністерство освіти і науки України, Інститут педагогіки НАПН України, журнал «Українська мова й література в середніх школах, гімназіях, ліцеях та колегіумах» (видавництво «Педагогічна преса»), Всеукраїнське видавництво «Шкільний світ», Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради. Про його високий рівень організацій говорить той факт, що учасниками стали представники педагогів-новаторів з 12 областей України та міста Києва, відгуки учасників у центральній освітянський пресі. Саме тому, організатори вирішили повернутися у Новоград-Волинський та провести другий фестиваль!

Усіх, хто цікавиться проблемами впровадження педагогічних інновацій, використанням особистісно зорієнтованого навчання, має творчі набутки і тих, хто лише роздумує про ОЗОН запрошуємо 12-13 жовтня 2011 року у м. Новоград-Волинський Житомирської області на ІІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей “МІЙ ОСОБИСТІСНО ЗОРІЄНТОВАНИЙ УРОК”.

У програмі Фестивалю: -

  • «Педагогічна трибуна»
  • виступи науковців та провідних методистів України;
  • презентація творчих напрацювань учасників фестивалю та творчих груп з питань особистісно зорієнтованого навчання;
  • «Педагогічні майстерні»
  • проведення відкритих уроків і майстер-класів;
  • виставка учнівських творчих портфоліо;
  • круглі столи та педагогічні дебати з обговоренням проблем впровадження ОЗОНу;
  • робота проблемних груп, фестивальних майданчиків;
  • коло друзів;
  • нші форми інтерактивного спілкування ОЗОНовців.

Учасники фестивалю отримають сертифікати. Заявки на участь у фестивалі надсилайте на адресу журналу “Українська мова й література в середніх школах, гімназіях, ліцеях та колегіумах” до 1 жовтня 2011 року та на електронні адреси: [email protected], [email protected]. Телефон для довідок: 04141-550-72, 066-817-94-09 (Ліневич Павло Казимирович) 095-726-16-55 (Фасоля Анатолій Миколайович)

Організатори зацікавлені у залученні широкого кола науковців, викладачів, педагогів-практиків, педагогів-новаторів! Дуже важливим є участь у фестивалі представників освітянських громадських організацій. Свою згоду на участь у Фестивалі вже дали освітяни Росії, Молдови, Польщі, Білорусі. Приєднуйтеся! 

Форма заявки на участь у фестивалі: Прізвище, ім’я, по батькові _ Місце роботи, посада, науковий ступень, звання _ Адреса Контактний телефон, E-mail__ У рамках фестивалю планую: (наприклад: виступ із теми (вказати), презентувати власний досвід, представити методичну розробку, пропоную власний майстер-клас із теми (вказати), відкритий урок (клас й тему вказати), тощо). Адреса, прізвище, ім’я, по батькові, посадової особи для надсилання запрошення (якщо потрібно)

Контакти

  • Павло Ліневич
  • Інформаційно-методичний центр управління освіти і науки міста Новограда-Волинського
  • [email protected]
  • 04141-550-72
  • Новоград-Волинський

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.