bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл на тему допомоги потерпілим від торгівлі людьми в Україні
25.05.2012

30 травня у м. Трускавець відбудеться круглий стіл на тему «Допомога потерпілим від торгівлі людьми в Україні».

Програма круглого столу включає розгляд і обговорення наступних питань:

  • Роль держави в попередженні торгівлі людьми та допомозі потерпілим;
  • Допомога жертвам торгівлі людьми, яка надається Карітасом України, іншими недержавними організаціями та Церквою;
  • Ситуація з торгівлею дітьми та підлітками, допомога, яка надається таким жертвам;
  • Надання юридичної допомоги потерпілим.

Карітас України спрямовує свою роботу на запобігання торгівлею людьми і допомозі жертвам цього злочину, також у співробітництві з європейськими державними і громадськими структурами займається реінтеграцією українських громадян з-за кордону до України. З 2004 року Карітас України допоміг понад 1 000 жертвам торгівлі людьми у їх реінтеграції, а також провів цілий ряд інформативно-просвітницьких заходів.

Впродовж 27-31 травня в Україні з робочим візитом перебуватимуть почесні гості ─ Ерік Панлю, представник міністерства закордонних справ Франції, Олів’є Пейру, радник ОБСЄ по проблемі торгівлі людьми в Європі, Женевєв Коля та Альєт Шову, представники Крітасу Франції, також представники Карітасів Болгарії, Албанії, Вірменії, Туреччини, Боснії і Герцоговини, представники Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ, Української Греко-Католицької Церкви, Міжнародної організацій з Міграції, ОБСЄ в Україні, а також представники інших українських благодійних і громадських організацій, діяльність яких спрямована на превенцію торгівлі людьми і надання допомоги потерпілим.

З жовтня 2011 року партнери Карітасу із Східної Європи та середземноморських країн працюють разом в рамках проекту, який спрямований на розвиток і зміцнення співробітництва для оптимізації та прискорення існуючих зусиль по боротьбі з торгівлею людьми.

Їх зустріч із високопосадовцями і громадськими правозахисниками на Львівщині наприкінці травня зосереджена на двох темах: допомога жертвам торгівлі людьми і підтримка неповнолітніх жертв торгівлі людьми. Іноземні гості зустрінуться в Україні, зокрема, з командою центрального офісу Карітасу, національними координаторами програм протидії торгівлі людьми, допомоги дітям трудових мігрантів, кризовій молоді і сім’ям, подолання наслідків трудової міграції, відвідають партнерські організації та проведуть круглий стіл.

Під час перебування почесних гостей в Україні будуть розглянуті наступні теми:

  • Сучасна ситуація з торгівлею людьми в Україні; 
  • Допомога (соціальна, психологічна, медична, матеріальна, інформаційно-юридична), яка надається жертвам (в тому числі неповнолітнім) недержавними організаціями в Україні, зокрема мережею організацій Карітасу Укpаїни, Салюс, Жіночі Перспективи, Ла Страда, Сучасник та МОМ.

Також підніматиметься тема ролі Церкви у процесі реінтеграції жертв торгівлі людьми, ролі держави в процесі реінтеграції та судового переслідування (зустріч з Міністерством праці та соціальної політики, Міністерством внутрішніх справ та інших державних установ).

Заходи, що мають відбутися наприкінці травня на Львівщині, ─ кажуть організатори, ─ покликані оптимізувати роботу у сфері всебічної підтримки жертв торгівлі людьми, із залученням іноземного досвіду і їх постійної підтримки, побудови мережі багатопрофільних сторін-організацій такої правозахисної співпраці, залучення нового досвіду захисту потерпілих в суді тощо.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.