bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як заробити на курсовій різниці неприбутковим організаціям
15.08.2012

18 вересня в м. Київ з 10.00 до 12.00 відбудеться круглий стіл «Курсові різниці при продажу валюти - пасивний дохід або об’єкт оподаткування для організацій неприбуткового сектору?»

Організаторами круглого столу виступають: ТОВ «Аудиторсько-консалтингова група «КОМПАС», та представник ініціативної групи неприбуткових організацій БФ «Благословення».

До участі в круглому столі запрошуються представники неприбуткових організацій і благодійних фондів, які працюють з іноземними донорами або отримують гранти в іноземній валюті.

Мета круглого столу: 

  • Обговорити розділи Податкового Кодексу України, що регламентують податковий облік курсових різниць у діяльності організацій неприбуткового сектору та проаналізувати сектори даного впливу.
  • Обговорити правомірність та методику відображення в податковій звітності неприбуткових організацій доходів від продажу валюти, яка надходить таким організаціям у рамках грантів від іноземних донорів або гуманітарної допомоги.
  • Проаналізувати результати впливу фіскального підходу контролюючих органів до обліку доходів від продажу валюти на взаємовідносини неприбуткової організації та іноземного донора.
  • Виступити з відкритим запитом до Державної Податкової Інспекції Україні з проханням роз’яснити правила відображення в податковому обліку неприбуткової організації доходу від продажу валюти.

Під час роботи круглого столу будуть розглянуті питання:

1. «Проблемні моменти податкового обліку неприбуткових організацій при відображенні у податковому обліку доходу від продажу валюти». Представник неприбуткової організації розповість про практику відображення в податковому обліку доходів від продажу валюти і проблемних моментах податкового обліку, а також про недоліки податкового законодавства з цього питання.

2. «Трактування норм Податкового Кодексу в частині оподаткування доходів від продажу валюти з боку Податкової інспекції Україні». Учасники обговорять позицію Податкової Служби (опубліковану на сайті ДПС) при трактуванні норм податкового законодавства, які регламентують порядок оподаткування доходів неприбуткових організацій від продажу валюти і відображення курсових різниць.

3. Актуалізація проблеми. «Обговорення податкового аспекту обліку доходів неприбуткової організації від продажу валюти та проблем його практичного застосування» Незалежний експерт, аудитор ТОВ «Аудиторсько-консалтингової групи «Компас» висловить незалежну думку з питання «Правомірність і логічна концепція оподаткування доходів від продажу валюти в податковому обліку неприбуткової організації»

4. Підведення підсумків круглого столу. Підсумком круглого столу стане формування та затвердження відкритого запиту до Державної Податкової Інспекції Україні з проханням роз’яснити правила відображення в податковому обліку неприбуткової організації доходу від продажу валюти і курсових різниць.

Круглий стіл має інтерактивний характер, кожен учасник може поставити запитання експертам і поділитися своїм баченням на задану тему.

Дата проведення: 18 вересня з 10.00 до 12.00

Адреса проведення: м. Київ, вул. Басейна ½, 2-й поверх (конференц-зал IBS Nikland)

Участь у круглому столі - безкоштовна.

Попередня реєстрація учасників - по електронній пошті

E-mail: [email protected] (тема листа: реєстрація 18.09, в листі, будь ласка, вкажіть ПІБ, посада, місце роботи, e-mail і контактний телефон).

Або залишіть заявку по телефону: 044-461-96-97

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.