bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл «Свобода мирних зібрань. Тенденції постмайданівської України та європейська практика»
15.09.2014

ВГО «Інститут Республіка» в рамках Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!»  проводить круглий стіл на тему «Свобода мирних зібрань. Тенденції постмайданівської України та європейська практика» 24 вересня у м. Одеса

Проект здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Справедливе правосуддя».

 Мета круглого столу – обговорити ситуацію зі свободою мирних зібрань у Сумах та в Україні в цілому, визначити роль усіх учасників процесу свободи зібрань (громадських активістів, місцевих органів влади, правоохоронних органів, судів), а також налагодити діалог сторін.

До участі у круглому столі запрошуються судді адміністративних судів та загальної юрисдикції, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій та засоби масової інформації.

 Тривалість: 14:00 – 18:00

 Адреса:   м. Одеса, вул. Успенська, 19, конференц-зал готелю «Одеський дворик»

 Орієнтовний план:

 1.      Вступ

2.      Історія законодавчого врегулювання свободи мирних зібрань в Україні та сучасний стан реформування.

3.  Аналіз сучасного стану свободи зібрань

4. Представлення результатів моніторингу рішень суддів у сфері свободи мирних зібрань на користь громадських активістів

5.   Огляд ситуації зі свободою мирних зібрань у м. Одеса

6.      Міжнародний досвід унормування свободи зібрань

7.      Рішення Європейського суду з прав людини «Вєрєнцов проти України», «Шмушкович проти України»

8.      Підсумки круглого столу

Зареєструватись на круглий стіл можна за адресою [email protected] до 23.09.14 15:00. надіславши: ПІБ, назву організації, контактний телефон, бажану тему для виступу. 

 За додатковими питаннями звертайтесь:  098-048-89-47, Юлія, 097-394-32-15, Олександра 

Довідково: Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» працює в Україні з жовтня 2011 року. Мета Проекту – сприяти утвердженню верховенства права в Україні через підтримку судової реформи, підвищення рівня прозорості та підзвітності судової системи, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи та зростання довіри суспільства до судової влади. Діяльність проекту ґрунтується на досягненнях попереднього Проекту USAID «Україна: верховенство права», який реалізовувався з 2006 по вересень 2011 року в рамках Угоди про співробітництво між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів. У вересні 2013 року Проект USAID «Справедливе правосуддя» було продовжено на три роки (з 1 жовтня 2013 року по 30 вересня 2016 року).

 Місія проекту: сприяти демократичному та економічному розвитку України, надаючи допомогу в становленні справедливої, незалежної та прозорої судової системи.

 Бачення проекту: ми працюємо заради утвердження в Україні незалежної судової влади на чолі з авторитетними лідерами, якій довіряє українське суспільство.

 Завданнями проекту є сприяння:

•           приведенню конституційної та нормативно-правової бази по впровадженню судової реформи у відповідність до європейських та міжнародних стандартів щодо підзвітності та незалежності судової влади;

•           підвищенню рівня прозорості та підзвітності в діяльності ключових судових установ;

•           підвищенню професіоналізму та ефективності судової системи України;

•           посиленню ролі громадських організацій у здійсненні моніторингу та підтримці ходу судової реформи.

 Детальнішу інформацію про проект USAID «Справедливе правосуддя» можна отримати на офіційному веб-сайті або за телефоном +38 (044) 581-3303.

 Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,7 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID та сторінці у Facebook

Контакти

  • Юлія
  •  098-048-89-47
  •  Олександра
  •  097-394-32-15

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.