bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Модель профілактики підліткової злочинності в контексті реформування системи кримінальної юстиції
03.11.2008

25-26 листопада в м. Київ відбудеться конференція «Модель профілактики підліткової злочинності в контексті реформування системи кримінальної юстиції», що проводиться Українським Центром Порозуміння спільно з партнерами за проектом «Стратегії міліції щодо профілактики підліткової злочинності в Україні».

Метою конференції є представлення та аналіз регіональної трирівневої моделі профілактики підліткової злочинності у контексті становлення ювенальної юстиції та реформування судочинства в Україні.
Трирівнева регіональна моделі профілактики злочинності неповнолітніх модель описує систему взаємопов’язаних заходів на рівні первинної, вторинної та третинної профілактики, для реалізації якої активно залучаються ресурси громади, міліції та школи. Модель базується на принципах відновного та проактивного підходів.

Серед завдань конференції:
презентація регіональної моделі профілактики підліткової злочинності;
презентація досвіду реалізації моделі в пілотних регіонах проекту «Стратегії міліції щодо профілактики злочинності неповнолітніх в Україні»;
огляд тенденцій та пропонованих змін щодо реформування кримінального судочинства та становлення ювенальної юстиції;
Обговорення та аналіз можливостей впровадження трирівневої моделі профілактики підліткової злочинності в контексті реформування кримінальної юстиції.

На конференції передбачено:
пленарні засідання з питань впровадження моделі профілактики підліткової злочинності та пропонованих змін для становлення ювенальної юстиції та реформування кримінальної судочинства, ролі міліції, школи та громади у попередження негативних явищ серед дітей та молоді;
секційні обговорення проектів нормативних актів в сфері ювенальної юстиції та впровадження відновного правосуддя, аналізу трирівневої моделі профілактики злочинності неповнолітніх.

До участі у конференції запрошуються:
Фахівці в сфері ювенальної юстиції та кримінального судочинства.
Фахівці з проблем підліткової злочинності та попередження негативних явищ серед дітей та молоді.
Представники соціальних служб для молоді та у справах дітей, управління освіти та внутрішніх справ.
Представники громадських організацій, які працюють у сфері профілактики, втілюють відновні підходи чи впроваджують відновне правосуддя в громадах.
Для участі у конференції необхідно заповнити та надіслати:
заповнену аплікаційну форму до 13 листопада 2008 року за електронною адресою [email protected] або факсом на номер (044) 280 39 18. Контактна особа – Ольга Юрчишин.
тези доповіді - за бажанням (для представлення їх під час пленарних та секційних засідань) – до 13 листопада 2008 року за електронною адресою [email protected]
Організатори конференції залишають за собою право приймати рішення щодо участі у конференції та публікації тез у щоквартальному бюлетені «Відновне правосуддя в Україні».
Запрошення до участі у конференції буде розіслано не пізніше 13 листопада 2008 р.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.