bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Миколаїв прийшло літо з подарунками!
02.06.2011

Сьогодні в центрі проходять реабілітацію 65 дітей з різними вадами здоров’я від 2 до 18 років.

Тут створені всі умови для їх повноцінного розвитку. Дітей вчать побутовим навичкам, створюють передумови для інтеграції в суспільство, розвивають здібності. Тепер це буде проходити за допомогою сучасних інформаційних технологій. Ця акція стала одним із заходів програми підтримки дітей-інвалідів Корабельного району.

Головна її мета - поліпшення умов життя дітей з обмеженими здібностями та сприяння їх адаптації в суспільстві. Вона реалізується за принципом об’єднання ресурсів і зусиль всієї громади. Учасники - адміністрація району, муніципальні соціальні служби, громадськість та бізнес-спільнота. Ініціатором програми є ЦСП РУСАЛу, який і здійснює її координацію.

В даний час в Корабельному районі близько 350 дітей-інвалідів віком до 18 років. Більшість їх них знаходяться в ситуації вимушеної ізольованості (за статистикою, близько 30% дітей знаходяться вдома). Діти відчувають істотні труднощі у взаємодії з однолітками, їх сім’ї позбавлені реальної можливості встановити конструктивні контакти із соціальним оточенням за місцем роботи і проживання. За словами директора ЦСП Дмитра Мурашка, завдяки активній участі працівників підприємств промлощадки МГЗ, організованій системі збору благодійних пожертвувань через установку скарбничок у торговельних мережах району, вдалося зібрати більше 21 тис. грн.

З початку старту програми (грудень 2010р.) Разову адресну допомогу вже отримали 328 дітей (7900 грн.). Щомісяця 18 хлопців отримують потрібні їм ліки, медичне обладнання, окуляри, одяг, розвиваючі ігри, підгузники, консультації психолога (9800 грн.).

Присутній на заході начальник територіального центу Департаменту праці та соціального захисту населення міськвиконкому Георгій Громов зазначив, що така ініціатива поки є тільки в Корабельному районі, і дуже важливо транслювати її і на інші райони Миколаєва.

Підприємці, які допомагають у реалізації Програми: -

  • Мережа магазинів «Донна Роза», керівник Юношев Вадим Леонідович;
  • «Піцерія 7-40», керівник Вербін Валентина Володимирівна;
  • Мережа піцерій «УНО-моменти», керівники Кушнір Едуард Борисович і Кароліна Едуардівна;
  • Мережа магазинів «Ласунка», керівник Бут Олена Миколаївна;
  • Магазин «Книги», керівник Гуляєва Лілія Степанівна;
  • Магазин «Прима-південь», підприємець Решетняк Євген Віталійович;
  • Торговий центр «1001 дрібниця», директор Щурко Світлана Євгенівна;
  • Продуктовий магазин «Мрія», підприємець Антонян Армен Суренович.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.