bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Криму вперше здійснять моніторинг у сфері поводження з тваринами
04.08.2011

Перший проект громадського моніторингу у сфері поводження з тваринами виконує ГО “Кримська асоціація захисників тварин”. 27 липня у м. Сімферополь пройшла прес-конференція за проектом «Реєстрація домашніх тварин: реалії та перспективи».

Проект представляли - голова ГО «Кримська асоціація захисників тварин» Ольга Рожкова, віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України, голова Одеського міського товариства охорони та захисту тварин Тетяна Волошина.

Перший в Україні проект громадського моніторингу у сфері поводження з тваринами на прикладі м.Євпаторія здійснить моніторинг виконання «Правил утримання домашніх, сільськогосподарських, диких, інших видів тварин, птахів - на підприємствах,в установах та організаціях м. Євпаторія» і «Програми щодо поводження з тваринами у м. Євпаторія на 2010 -2014 рр.» в частині реєстрації домашніх тварин (собак і кішок), що живуть у громадян і на підприємствах міста.

«На сьогодні проблема нереалізації механізму реєстрації домашніх тварин (собак і кішок) в населених пунктах України є гострою і важливою, оскільки не дозволяє впорядкувати кількість таких тварин в місті, контролювати утримання їх власниками, не дозволяє визначити приналежність домашньої тварини господареві», - зазначила керівник проекту Ольга Рожкова. «В цю проблему залучено все населення міста. Сама по собі нереалізація механізму реєстрації домашніх тварин призводить до ще більшої проблеми - збільшення чисельності бездомних тварин у місті», - зазначила Тетяна Волошина.

В рамках проекту планується:

  • Дослідити роль саме ЖЕКів, управління ветеринарної служби міста, клубів любителів собак і кішок, населення і керівників підприємств, що мають пряме відношення до вирішення зазначеної проблеми,
  • Проаналізувати нормативні документи з реєстрації домашніх тварин в Україні, а також законодавство Англії, Німеччини, Польщі, Італії у цій галузі;
  • Провести анкетування населення та керівників підприємств міста на предмет наявності у них зареєстрованих домашніх тварин і розуміння необхідності реєстрації (анкетування буде проведено в м. Євпаторія у вересні 2011 р. студентами економічного факультету Кримського агротехнологічного університету під керівництвом співробітників кафедри менеджменту та маркетингу).

Інформаційними партнерами в проекті є республіканська газета «Кримський час», телерадіокомпанія «Моріон» в м.Євпаторія, громадська організація “Інститут розвитку креативних технологій і Мас-Медіа”.

Проект «Реєстрація домашніх тварин: реалії та перспективи» виконується в рамках проекту «Підготовка коаліції НДО та місцевих ЗМІ з обраних областей центральної та південної України до проведення моніторингу діяльності органів місцевої влади та представництва суспільних інтересів», який виконується Одеською обласною організацією Комітет виборців Україні і Східно-європейським демократичним центром (Польща, Варшава) завдяки підтримці Програми Польська допомога Міністерства Закордонних Справ Польщі у 2011 р. і Фонду ім. Стефана Баторія.

Контакти

  • Рожкова Ольга
  • ГО “Кримська асоціація захисників тварин”
  • [email protected]
  • (050) 988 84 09

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.