bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл для голів громадських рад при райдержадміністраціях західних областей
28.09.2011

30 вересня 2011 року у рамках 4 Екуменічного соціального тижня 2011 «Реформи через довіру» Секретаріатом Кабінету Міністрів за сприяння організаторів Тижня та Програми сприяння парламенту ІІ буде проведено круглий стіл «Громадські ради та органи виконавчої влади: ефективне партнерство», а також семінар для громадських рад при районних державних адміністраціях Львівської, Волинської, Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької областей.

Під час круглого столу планується представити інформацію про заходи Уряду у напрямку сприяння розвитку громадянського суспільства, залучення громадськості до формування та реалізації державної політики, а також обговорити стан налагодження взаємодії обласних і районних державних адміністрацій західних областей з громадськими радами, у тому числі позитивний і негативний досвід громадських рад щодо:

  • ініціювання проведення місцевою державною адміністрацією консультацій з громадськістю;
  • участі в організації консультацій з громадськістю;
  • підготовки пропозицій до проектів документів, які готуються місцевою державною адміністрацією;
  • проведення громадської експертизи діяльності місцевої державної адміністрації;
  • проведення громадської антикорупційної експертизи проектів документів, які готуються місцевою державною адміністрацією;
  • отримання від місцевої державної адміністрації допомоги у вирішенні матеріально-технічних питань, пов’язаних з організацією роботи громадської ради;
  • співпраці з місцевою державою адміністрацію у питанні висвітлення діяльності громадської ради.

Під час семінару для голів громадських рад їм буде надано роз’яснення щодо механізмів участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, доступу до публічної інформації, а також відбудуться тренінги з аналізу публічної політики та проведення антикорупційної експертизи.

У заходах візьмуть участь представники Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів Тетяна Андрійчук та Роксолана Стадник, представник Департаменту антикорупційного законодавства та законодавства про правосуддя Міністерства юстиції Андрій Кухарук, директор Програми сприяння Парламенту ІІ Елеонора Валентайн та експерти зазначеної Програми.

Адреса проведення заходів: м. Львів, вул. Степана Бандери, 12, головний корпус Національного університету «Львівська політехніка», ауд. 139.

Нагадуємо, що Секретаріат Кабінету Міністрів організовує семінари для голів громадських рад при районних державних адміністраціях в усіх регіонах України.

16 вересня 2011 року такий захід вже відбувся у м. Одесі для голів громадських рад при районних держадміністраціях Автономної Республіки Крим, Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей, м. Севастополя.

Крім того, заплановано проведення семінарів:

  • 11 листопада 2011 року – у м. Харкові (громадські ради при районних держадміністраціях в Харківській, Луганській, Донецькій, Полтавській, Сумській областях);
  • 16 грудня 2011 року – у м. Києві (громадські ради при районних держадміністраціях в Київській, Чернігівській, Житомирській, Хмельницькій областях).

З додаткових питань щодо семінарів звертайтесь до головного спеціаліста Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Анни Леонтьєвої, конт. тел.: (044) 256-62-28, e-mail: [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.