bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Шанс на сім’ю для дитини-інваліда (відео)
23.11.2011

В Україні спостерігається чітка тенденція зростання кількості дітей-інвалідів. Більше 20 відсотків дітей-інвалідів перебувають в державних установах, тобто виховуються поза сім’єю. У 55 інтернатах 1-4 профілю для неповносправних дітей віком від 4 до 18 років на повному державному забезпеченні перебуває понад 7000 дітей з інвалідністю, з них майже 40 відсотків це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Ці діти майже не мають шансів на виховання у сімейному середовищі. За статистикою лише 2-3 відсотки таких дітей виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Відсутність практичного досвіду роботи з такими дітьми, відсутність теоретичних знань, недосконалість нормативної бази призводять до того, що батьки не наважуються або відмовляються від думки взяти в свою родину таку дитину. В інтернатних умовах ці діти практично не мають можливостей до істотного поліпшення перебігу хвороб сааме з причини відсутності індивідуального підходу, який їм конче необхідний.

Для виправлення цієї невтішної ситуації Представництво благодійної організації „Надія і житло для дітей” в Україні реалізувало проект з розробки та апробації навчальної програми щодо підготовки прийомних батьків та батьків-вихователів до виховання дітей з інвалідністю. Під час впровадження проекту було враховано кращий досвід роботи організацій, які тривалий час працюють у сфері захисту прав дітей-інвалідів та їх сімей.

25 листопада 2011 року o 10-00 за адресою м. Київ, вул. Артема 52 (в приміщенні „Університету менеджменту освіти”) відбудеться круглий стіл з представлення та обговорення результатів проекту. У круглому столі візьмуть участь керівники проекту , представники Міністерства соціальної політики України, , експерти, фахівці та соціальні працівники, а також батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу та прийомні батьки, які пройшли тренінгові програму.

Проект реалізовувався за фінансової підтримки Мережі нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи у партнерстві із Карпатським Фондом Україна та у співпраці з Державною соціальною службою для сім’ї, дітей та молоді.

Представництво благодійної організації „Надія і житло для дітей” в Україні, з 1998 року впроваджує інноваційні проекти і програми, які стають згодом частиною державної політики у сфері захисту дітей.

За детальнішою інформацією та з організаційних питань звертайтесь за тел. +38 (044) 483-77-83, (контактна особа – Федор Герасимчук).

Фільм про потреби дітей з функціональними обмеженнями „Бачити людину” 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.